Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σε συγκεντρώσεις στα χωριά Καλλιανοί και Αντιά μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευάς

«Να στηριχθούν οι κάτοικοι των χωριών με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου»

Τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Καρύστου και υποψήφιο Δήμαρχο, Δημήτρη Παρασκευά, επισκέφτηκε τους Καλλιανούς και τα Αντιά όπου συνομίλησε με τους κατοίκους σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στα δυο χωριά. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μιχάλης Μπάνος και Βαγγέλης Κιούσης.

Ο Δ. Παρασκευάς μετά τις συσκέψεις σε Καλλιανούς και Αντιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναδείξαμε την ανάγκη να αλλάξει πορεία η περιοχή μας, την ανάγκη για μια δημοτική αρχή για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Ιδιαίτερα για τα χωριά του Καβοντόρου και την ευρύτερη περιοχή των Καλλιανών η εγκατάλειψη και η χρόνια υποβάθμιση από το κράτος, την περιφέρεια και το δήμο είναι έκδηλη.

Σε μια περιοχή όπου γίνονται "στρατηγικές" επενδύσεις αιολικών, όπως τις ονομάζουν, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας στα αιγοπρόβατα, που αποτελεί σημαντική μελισσοκομική περιοχή τα χωριά ρημάζουν στην κυριολεξία από την ανυπαρξία έργων υποδομής, κρατικών δομών και από το χτύπημα του εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων.

Το κακό οδικό δίκτυο, οι ασυντήρητοι αγροτικοί δρόμοι, η έλλειψη προληπτικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας, το ασυντήρητο δίκτυο ρεύματος, η απουσία αγροτικών γιατρών, η ανάγκη για τη μεταφορά μαθητών πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, η έλλειψη δημόσιου κτηνίατρου στην Κάρυστο, το κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης, τα προβλήματα κατά τις εργασίες εγκατάστασης αιολικών είναι μόνο ορισμένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι.

Πλάι σ’ αυτά προστίθεται και οι καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά του Ιούλη στον Πλατανιστό: Δεκάδες ζώα και μελίσσια κάηκαν και ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις, για τις αιτήσεις των οποίων αναγκάζονται να πληρώσουν και 2 ευρώ ανά ζώο ή κυψέλη. 

Εκατοντάδες είναι τα ελαιόδεντρα που έχουν καεί, ενώ υπάρχουν και κατεστραμμένες υποδομές (λάστιχα, αντλίες, μαντριά). Μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν αρκετοί κτηνοτρόφοι που έσωσαν τα κοπάδια τους, όμως τώρα δεν έχουν που να τα βοσκήσουν και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο όπου ξεκινούν οι γέννες!

Είναι άμεση ανάγκη κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή να παράσχουν ζωοτροφές σε όσους κτηνοτρόφους δε μπορούν να βοσκήσουν τα ζώα τους, να ξεκινήσει η αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών, να εγκατασταθεί μόνιμος δημόσιος κτηνίατρος στην Κάρυστο.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καρύστου και την Περιφέρεια Στερεάς στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη θα δώσει τη δυνατότητα να δυναμώσουν οι παρεμβάσεις για τα προβλήματα των χωριών! 

Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως έκαναν και ως τώρα, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων διεκδίκησης για τα δικαιωμάτων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...