Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Αλλο ένα μεγάλο βήμα έγινε για την νέα συγκοινωνιακή σύνδεση της Σκύρου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ – ΑΦΙΞΕΩΝ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ!!!

Σε συνέχεια των αδειοδοτήσεων του Yπουργείου Ναυτιλίας &Ν.Π και του Υπουργείου μεταφορών ολοκληρώθηκε από την Hellenic Seaplanes S.A https://hellenic-seaplanes.com/en/ η τοποθέτηση της αίθουσας αφίξεων αναχωρήσεων του υδατοδρομίου Σκύρου! Το οίκημα μεταφέρθηκε στο νησί την Τετάρτη 24 Μαΐου από την εταιρεία http://www.kriekoukis.gr/ και την επόμενη μέρα τοποθετήθηκε στην προκαθορισμένη θέση του.


Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ακολουθήσει επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου μεταφορών προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας.

Ο επόμενος στόχος της αναδόχου εταιρείας Hellenic Seaplanes και του προέδρου της κου Νικόλα Χαραλάμπους είναι η διενέργεια δοκιμαστικών πτήσεων και η δημιουργία ενός βιώσιμου πρώτου δικτύου στις Σποράδες αφού η Σκόπελος και η Αλόννησος που ακολουθούν προγραμματίζουν τις δικές τους κατασκευές έχοντας ήδη λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Παράλληλα, στις νέες άδειες υδατοδρομίων που εκδόθηκαν για το Αλιβέρι και την Αιδηψό έρχονται να προστεθούν σ αυτή της Κύμης ενώ αναμένεται πολύ σύντομα η λήψη της αδειοδότησης της Καρύστου και της Χαλκίδας ώστε να συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου σε προορισμούς της Εύβοιας.

Το Λιμενικό ταμείο Σκύρου που διενήργησε τον πρώτο διαγωνισμό στην Ελλάδα για υδατοδρόμιο σε λιμάνι το 2014, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση από τις εξελίξεις αφού συμμετείχε σε κάθε νομοθετική προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια με παρεμβάσεις εισηγήσεις και επισημάνσεις σε ζητήματα που αφορούσαν το πλαίσιο λειτουργίας των υδροπλάνων και των υποδομών στα 10 χρόνια που πέρασαν από τότε.

Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα το λιμενικό ταμείο Σκύρου υπο την συνεχή απο το 2006 προεδρία του Κυριάκου Αντωνόπουλου είχε μία διοικητική συνέχεια που εξασφάλιζε την πρωτοπορία του σε κάθε τομέα του μεγάλου αυτού εγχειρήματος κάτι που αναγνωρίστηκε επανειλημμένα.

Σήμερα έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη νέα συγκοινωνιακή σύνδεση της Σκύρου που θα αποτελέσει τομή για τον τουρισμό και την κοινωνία.


Αυτό το νέο μέσον θα βοηθήσει το νησί να αποκτήσει εξωστρέφεια αφού με την ολοκλήρωση του δικτύου οι απευθείας συνδέσεις της Hellenic Seaplanes, θα περιλαμβάνουν τα νησιά των Σποράδων το Βόλο τη Θεσσαλονίκη την Καβάλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Αττική την Εύβοια, με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες και τις επιλογές πρόκειται να αναδειχθούν.

Καθοριστική θα είναι όμως η συμβολή των υδροπλάνων στον τομέα της υγείας μέσω των διακομιδών, αφού ως αμφίβια πτητικά μέσα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν λιμάνια, υπήνεμους όρμους αλλά και αεροδρόμια, αφού διαθέτουν και τροχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...