Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Βαγγέλης Σφυρίδης: Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού για νέες μορφές τουρισμού όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός,ο αλιευτικός και καταδυτικος τουρισμός, ο αθλητικός, ο ποδηλατικος, ο ορειβατικός, ο θρησκευτικός, ο σπηλαιολογικός τουρισμός κλπ.

Η περιοχή μας με βάση τα φυσικά χαρακτηριστικά της (φαράγγια, βουνοκορφές, καστανοδάση, σπήλαια, λιμνιώνες, ακτογραμμή), αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της (δρακόσπιτα, αρχαία λατομεία, λιθόστρωτα μονοπάτια, αρχαία και νεότερα αρχιτεκτονικά μνημεία) έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε πόλο έλξης επισκεπτών μέσα σε ολόκληρη την χρονιά και όχι μόνο για σαράντα μέρες και λίγα τριήμερα, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε, να προστατέψουμε και να αξιοποιήσουμε με προσοχή όλη αυτή την κληρονομιά με τρόπο που να ωφεληθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία, με τα υφιστάμενα επαγγέλματα, αλλά και με νέα που μπορούν να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.
Υπάρχουν οι γνώσεις.
Υπάρχει η διάθεση.

Για εμάς, επιτυχία θα είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρήσεις και να αναζητήσουμε μεθοδικά τους διαθέσιμους πόρους, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι άλλο από το καλύτερο για την ευημερία του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...