Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Νίκου Μπαράκου για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Την απόφαση να ηγηθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Νίκος Μπαράκος έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής του συνδυασμού «Συμπολιτεία Πολιτών Δήμου Κύμης – Αλιβερίου», οι οποίοι συνεδρίασαν εκ νέου στις 23 Μαρτίου μετά την προηγούμενη συνάντηση που έκαναν την 1η Μαρτίου 2023, στην οποία ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Μπουραντάς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνάντηση της Πέμπτης 23 Μαρτίου, η οποία έλαβε χώρα στο δημαρχείο Αλιβερίου, ο συνδυασμός της Συμπολιτείας επικύρωσε ομόφωνα την εκπεφρασμένη γνώμη των δημοτικών συμβούλων του, ότι ο Νίκος Μπαράκος πρέπει, ως καταλληλότερος, να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας συνέχισης των έργων που έχουν δρομολογηθεί για το δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες:

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μπαράκος, Γιώργος Μπόκαρης, Χρήστος Σαμαράς, Κώστας Δημάς, Νίκος Μαστροκώστας, Μαρία Σαμαρά –Μπότη, Αλέξανδρος Θεοδώρου, Αθηνά Ανδριώτη , Γιώργος Κότσαρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας

Ο Νίκος Μπαράκος αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, με ειδίκευση στη διαχείριση απορριμμάτων.

Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ από το 2009 και έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας γεωλόγος, με ειδίκευση στην εκπόνηση γεωλογικών, υδρογεωλογικών, περιβαλλοντικών και οικονομοτεχνικών μελετών. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Ζει μόνιμα στο Αλιβέρι, είναι νυμφευμένος με την Τζίνα Ξύγγη και έχουν μια κόρη ενός έτους, την Ειρήνη.

Κατάγεται από αυτοδιοικητική οικογένεια. Είναι γιος του αείμνηστου Γιάννη Μπαράκου, Προέδρου της Κοινότητας Γαβαλά, Δημοτικού Συμβούλου Αλιβερίου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΑΜΥΝΕΩΝ» στις πρώτες δημοτικές εκλογές του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ το 1998.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (2011 – 2014) Π.Ε. Ευβοίας, μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης (2011 – 2012), γραμματέας του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ευβοίας (2011 – 2014), Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΚΥΡΟΥ, ΝΟΤΙΑΣΕΥΒΟΙΑΣ (LEADER Αλιείας) και Αναπτυξιακής Σύμπραξης DEVELOPMENT(Τοπική δράση προώθησης Απασχόλησης στην Εύβοια) και ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟ-ΚΑΛΑΘΙ (Δίκτυο Συλλογικής Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας στον Αγροδιατροφικό Τομέα) στο πλαίσιο δράσης των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤοΠΣΑ) (Απρίλιος 2013 – 2014)

Το Μάιο του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου στην Εκλογική Περιφέρεια Ταμυνέων, με τον συνδυασμό ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, και από τον Σεπτέμβριο του 2014 ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου σε θέματα Τεχνικών Έργων καιΠολιτισμού

Ο Νίκος Μπαράκος, ως αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, από το 2014 έως σήμερα, συνέβαλε ουσιαστικά στην προσπάθεια για την εξυγίανση του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής μέσα από προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών και πόρους του δήμου, με την εισροή τεράστιων ποσών για την υλοποίηση έργων σε ένα τεχνικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

Με καθημερινές, συνεχείς και άοκνες προσπάθειες, σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, θεμελιώθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από τριάντα χρόνια στην περιοχή, με βασικό στόχο τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολίτων του δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Σήμερα ο Νίκος Μπαράκος τίθεται επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, με τη συνδρομή νέων ανθρώπων που έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε ο τόπος μας να προχωρήσει μπροστά με συνεργασίες, ανάπτυξη και ορατά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...