Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να ολοκληρωθεί ένα ακόμα έγκλημα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως κάνατε και στον σιδηρόδρομο, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, προσθέτοντας ότι την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναφέρθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και στο ιστορικό των πεπραγμένων όλων των κυβερνήσεων και υπογράμμισε πως έχει καταρρεύσει ο μύθος ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αφού τα μονοπώλια με τις πλάτες του αστικού κράτους κάνουν τη δουλειά τους, ιδιώτες έχουν μπει σε πηγές, υδροηλεκτρικά και σε ιαματικά λουτρά.

Επικαλούμενος την αρνητική εμπειρία εφαρμογής αυτή της πολιτικής σε χώρες της ΕΕ ανέφερε ότι εκτίναξε τις τιμές του νερού, υπήρξαν διακοπές στην υδροδότηση και έγινε επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως είπε, η ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής μαρτυρά την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, ενώ αναφέρθηκε και στην καταπάτηση ακόμα και προστατευόμενων περιοχών με βαριές συνέπειες για την Κάρυστο, στην Εύβοια, στη Στερεά Ελλάδα και σε όλη τη χώρα. Κάλεσε στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...