Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με αφορμή τα πανηγύρια κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών στην Εύβοια

Είναι να απορεί κανείς με το θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ να βαφτίζει«το κρέας ψάρι», παρουσιάζοντας σε κυβερνητικό επιτελείο τα «μεγάλα έργα» που δήθεν βελτιώνουν τη ζωή του λαού της Εύβοιας.

Η πραγματικότητα που ξέρουν, ζουν και βλέπουν οι κάτοικοι της Εύβοιας είναι εντελώς διαφορετική:

Η παράκαμψη Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης-Ψαχνών που θα(;) ξεκινήσει το καλοκαίρι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της την αναγκαία και απαραίτητη αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Εύβοια. Δεν αρκεί για να μην απομονώνεται η Βόρεια Εύβοια από ένα χιονιά. 

Δεν αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό της Κύμης και άλλων περιοχών που συμβαίνει με την πρώτη κακοκαιρία. 

Δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια όλων των κατοίκων του νησιού από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, που αναγκάζονται να μεταφέρονται σε δρόμους καρμανιόλες, σε ένα παμπάλαιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

· Είναι τουλάχιστον πρόκληση να αναφέρεται ως «επιτυχής» η λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Στο νέονοσοκομείο υπάρχει: 100% πληρότητα, ιδιαίτερα των μεγάλων κλινικών, εξοντωτικά ωράρια του υγειονομικού προσωπικού λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, μαγνητικόςτομογράφος που λειτουργεί 1 φορά την εβδομάδα, ΜΕΘ χωρίς επαρκές εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, μόνιμη υπολειτουργία των χειρουργείων, υποστελεχωμένα ΤΕΠ.

· Το «άνευ προηγουμένου σε έκταση και προϋπολογισμό πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών από φυσικές καταστροφές και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων»είναι σταγόναστον ωκεανό για τις άνευ προηγουμένου ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι σε Βόρεια Εύβοια, Ληλάντιο, Μεσσάπια για τις οποίες ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί! 

Τα αντιπλημμυρικά στο Λήλαντα «θα» γίνουν κάποια στιγμή, η μελέτη της περιφέρειας που ανακοινώθηκε επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν στο σχεδιασμό μέτρα για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία και ότι παραμένει ο κίνδυνος επόμενης πλημμύρα, η γέφυρα στα Φύλλα παραμένει πεσμένη. 

Στη Βόρεια Εύβοια έχουν γίνει ορισμένα αποσπασματικά αντιδιαβρωτικά και όχι αντιπλημμυρικά έργα, γιατο δάσος που έχει απομείνει δεν έχουν παρθείμέτρα αντιπυρικής προστασίας.

· Ρεκόρ κοροϊδίας αποτελούν τα ευχολόγια για την στήριξη της υγείας, τηςπαιδείας, του αθλητισμού,τουπολιτισμούκλπ στο νησί την ώρα που τα Κέντρα Υγείας μόνιμα υπολειτουργούν, μόνιμα δεν έχουν βασικό υγειονομικό προσωπικό. Τα σχολικά κτίρια και εγκαταστάσεις είναι χωρίς έλεγχο και μέτρα συντήρησης, τα ΕΠΑΛ στο Βούρκο είναι ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που επιβεβαιώνουν πως οι σχολικές μονάδες αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της Εύβοιας, όπως τα γήπεδα, είναι παραδομένες στη καλή θέληση και λειτουργία των ομάδων, πολλές φορές με αυτοχρηματόδοτηση από τις τσέπες των αθλητών και των οικογενειών τους, ενώ μόλις πριν ένα μήνα το δημοτικό κολυμβητήριο Χαλκίδα μείωσε το ωράριο λειτουργίας του επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το πετρέλαιο.

Τα«μεγάλα έργα» για τα οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση, ηπεριφερειακή και οιδημοτικές αρχές γίνονται με το κριτήριο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής κόστους-οφέλους που υπαγορεύει η ΕΕ. 

Για αυτό και δεν ιεραρχείται το σύνολο των έργων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού αλλά μόνο ότι αποδίδει γρήγορα χρήμα, για αυτό και συνεχίζουν τα μπαλώματα και τις κακοτεχνίες στους δρόμους και σε άλλες υποδομές αφού αυτό κοστίζει λιγότερο. 

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές, μέσα στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στις μεταφορές δεν αποτελεί προτεραιότητα γιατί κοστίζει στους ομίλους που το εχθρικό για το λαό κράτος στηρίζει.

Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες λαού και νεολαίας να φωνάζει «φτάνει πια», ανέδειξαν τον πραγματικό ένοχο για τα προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη: το «κέρδος και όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα». 

Τα διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα «μιας χρήσης», ο ένας μετά τον άλλο συνέθλιψαν τις ανάγκες του λαού στις μυλόπετρες των κερδών του κεφαλαίου, πριμοδότησαν τους επιχειρηματικούς ομίλους, υλοποιώντας πιστά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο και απροστάτευτο, ενισχύοντας τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την εντατικοποίηση, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο λαός έχει πείρα και δύναμη να ανοίξει δρόμο πραγματικής ελπίδας στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ. Μπροστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο λαός και η νεολαία να προσπεράσουν το εκβιαστικό δίλλημα περί «ακυβερνησίας ή σταθερότητας» που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές από όλα τα κόμματα για να αποσπάσουν στήριξη ή και ανοχή στην πολιτική που τελικά συσσωρεύει ακόμα περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό.

Ένα είναι το μόνο κριτήριο μπροστά στη κάλπη: Κανέναν από τους δυο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους! Δυνατός ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Το ΚΚΕ είναι διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, στηρίζει τα αιτήματά τους τόσο στη βουλή όσο και στον καθημερινό αγώνα. Για αυτό…

Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός!
Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...