Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης. 

Η εν λόγω συνεδρίαση, αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες παράλληλες δράσεις που πλαισίωσαν τις εργασίες του 11ου Regional Growth Conference που έλαβε χώρα στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητήριων της χώρας τόνισαν ότι : Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μπουν μπροστά, στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία, ενώ η στροφή τους σε εξωστρεφείς δραστηριότητες είναι η μεγαλύτερη πηγή ευκαιριών τους. 

Είναι το όχημα για μια ανάπτυξη, με ουσιαστικό αποτύπωμα στην απασχόληση και στην κοινωνία. 

Το όφελος δεν είναι μόνο ότι ενισχύεται το εθνικό εισόδημα και δημιουργούνται νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά και ότι δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, νέες δυνατότητες για δικτύωση και μεταφορά τεχνογνωσίας, για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και εμπειρίας. 

Αυτό ωστόσο, που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και δικαιούνται, είναι σταθερό, αξιόπιστο και γόνιμο περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να σχεδιάζουν την ανάπτυξή τους και να υλοποιούν νέες πρωτοβουλίες, με μακρόπνοο ορίζοντα.

Σε ένα γενικότερό πλαίσιο οι εκπρόσωποι των Επιμελητήριων διά της ΚΕΕΕ, ζήτησαν να συνεχιστούν από την Πολιτεία - σε λελογισμένα πλαίσια και για όσο είναι απαραίτητο - οι παρεμβάσεις της για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Θεωρώντας την μείωση του ενεργειακού κόστους ως το μείζον ζητούμενο, ζήτησαν άμεσα τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων και ειδικά των μικρών επιχειρήσεων στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση χρόνιων αδυναμιών και προβλημάτων. Μεταξύ άλλων :

Να προχωρήσει η αναβάθμιση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης

Να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας διοίκησης.

Να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και ο εθνικός χωροταξικός σχεδιασμός.

Να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας

Να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τρίγωνο της γνώσης, ανάμεσα στη δημόσια εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Να πραγματοποιηθεί η ολική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και να εξαλειφθούν οι «νησίδες» οπισθοδρόμησης, αναποτελεσματικότητας και αδιαφάνειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...