Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την καταδίκη του νόμου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/03/2023, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Στάθης Λιαγκάκης, πρότεινε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης θέμα σχετικά με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των νερών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Σχετικά με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των νερών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχετικό νόμο που προβλέπει τη διεύρυνση της αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τη διαχείριση και του νερού, των λυμάτων και των αστικών αποβλήτων.

Είναι πρόκληση να νομοθετείται η περαιτέρω απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση και του νερού, όταν τα αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθέρωσης των αγορών» σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, είναι γνωστά. Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις έφερε την ενεργειακή φτώχεια και την τεράστια ακρίβεια και οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς.

Τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες θα πουν το νερό νεράκι σε όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια ενδιαφέρονται να εμπλακούν.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα. Δεν μπορεί να υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να καταργηθεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό.

- Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

- Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.

- Διασφάλιση της δυνατότητας άρδευσης με τις απαραίτητες ποσότητες νερού για τους φτωχούς αγρότες.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

- Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...