Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Σ.Κεδίκογλου: Οδηγούμε τη βόρεια Εύβοια σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ηγείται της προσπάθειας ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας», δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Εύβοιας στη Χαλκίδα για θέματα υποδομών και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας υπό τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Κεδίκογλου στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στους τομείς ευθύνης του υπενθυμίζοντας τα μέτρα ενίσχυσης και ανακούφισης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και εστίασε στο εμβληματικό έργο της κατασκευής καθετοποιημένης μονάδας επεξεργασίας ζωικών προϊόντων στη β. Εύβοια. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί τη μελέτη, του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας, που μας προσέφερε την περιοχή, προχωράμε στη δημιουργία τέτοιας μονάδας απολύτως απαραίτητη για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως είπε.

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, στάθηκε ιδιαίτερα και στην κατασκευή, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. Ο κ. Κεδίκογλου θύμισε την πρόσφατη ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Γεωργίου Λιχάδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» προϋπολογισμού ύψους 6.276.000,00€ και την υπό εκπόνηση μελέτη από τον Δήμο Καρύστου για το αλιευτικό καταφύγιο στο Μαρμάρι.

«Μαζί με τον αλιευτικό τουρισμό και το Μνημόνιο που υπεγράφη με το Υπουργείο Τουρισμού και την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, προωθούμε και το πρόγραμμα του θαλάσσιου τουρισμού με τη συνεργασία του Υπ. Ναυτιλίας και τον Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Η θάλασσα είναι άξονας ανάπτυξης για την Εύβοια και γενικά για τον τόπο μας και θα τον αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, αναφέροντας ότι «θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τη βόρεια Εύβοια σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...