Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο (ΣΠΠΕΝΚ) δεν θα συμμετάσχει στην συνάντηση φορέων και Δήμου Καρύστου με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρεκα

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) με απόφαση του δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στην συνάντηση φορέων και Δήμου Καρύστου με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρεκα, αν και ζητήθηκε ανεπίσημα η συμμετοχή του.

Δεν θα συμμετάσχουμε διότι ειδικά μετά την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας Καρυστινών Δημοτών και κατοίκων στις 25 Ιανουαρίου μπροστά στο ΥΠΕΝ, δεν δεχόμαστε να μας επιβάλλονται απαράδεκτοι όροι σε αυτήν την συνάντηση από το Υπουργείο και συγκεκριμένα ότι δέχονται μόνον 6 άτομα συμμετέχοντες από την Νότια Καρυστία. 

Και αυτό όταν μόνον οι εκπρόσωποι του Δήμου Καρύστου είναι υποχρεωτικά 3, δηλαδή Δήμαρχος και οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Θα έπρεπε να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών συλλόγων του Δήμου Καρύστου που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση ανεμογεννητριών, όπως και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν ψηφίσει αποφάσεις αντίθεσης με νέες άδειες αιολικών σταθμών, από τις ΔΕ Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυραίων.

Δεν εκπροσωπούνται επίσης σύλλογοι όπως ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού και ο σύλλογος ΔΙΛΗΣΣΟ, που έχουν κάνει ενέργειες κατά της ανάπτυξης αιολικών σταθμών στις περιοχές τους.

Πιστεύουμε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα , το μόνο εφικτό είναι να παραστούν σε αυτήν την συνάντηση ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των 2 παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. 

Αυτοί πρέπει να δηλώσουν άλλη μια φορά και δια ζώσης στον Υπουργό ότι αν συνεχιστεί η αδειοδότηση νέων αιολικών σταθμών και δεν ανακληθούν οι πρόσφατα εκδοθείσες Εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων θα κάνουν πράξη την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι από τους δρόμους της Καρυστίας δεν θα περάσει "όχι χωματουργικό αλλά ούτε κουνούπι"!

Εμείς θα συμμετέχουμε ως σύλλογος σε κάθε κινητοποίηση που θα οργανώσει ο Δήμος στην Καρυστία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε μέσον όπως κάνουμε ανέκαθεν, αλλά το βάρος του αντιαιολικού αγώνα πλέον, όπως και η ευθύνη για την έκβαση του πέφτει στην παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία έχει πολύ περισσότερα οικονομικά και πολιτικά μέσα από οποιονδήποτε άλλον φορέα της περιοχής.

Και τέλος ευχόμαστε την επιτυχή έκβαση αυτής της συνάντησης όπως κι αν γίνει, άσχετα με τις αντιρρήσεις που αναφέραμε παραπάνω με κάθε δικαίωμα που έχουμε ως ανεξάρτητος σύλλογος και βάσει της προσφοράς μας στην αντίσταση κατά της αιολικής λαίλαπας που δεν μπορεί από κανένα να αμφισβητηθεί.

Καλή Δύναμη σε όλους!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΣΠΠΕΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...