Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Περιοδεία της Γεωργίας Πύθουλα, υποψήφιας βουλευτή Εύβοιας με το ΚΚΕ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχε και ο Βαγγέλης Σταματούκος, δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Αρχικά το κλιμάκιο του Κόμματος είχε συνάντηση με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Εύβοιας, Πύραρχο Περικλή Κουλκουβίνη, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στο κτίριο της υπηρεσίας και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ως ζήτημα αιχμής από τη διοίκηση της Υπηρεσίας τέθηκε η ανάγκη μεταστέγασης, που αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα, καθώς το κτίριο που στεγάζεται εδώ και δεκαετίες η υπηρεσία βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας, είναι ακατάλληλο για τις ανάγκες στέγασης του προσωπικού και των οχημάτων, ενώ παράλληλα δημιουργεί και επιχειρησιακά προβλήματα, εξαιτίας της καθυστέρησης στην κίνηση των μεγάλων οχημάτων στους στενούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα μέσα από τη συζήτηση με την διοίκηση και το προσωπικό αναδείχθηκαν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε προσωπικό και την ανάγκη μονιμοποίησης του εποχικού προσωπικού, η παλαιότητα των οχημάτων, η ενίσχυση της πρόληψης κα.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ, η Γεωργία Πύθουλα, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης με την παραμονή της υπηρεσίας στο κέντρο της πόλης και τόνισε, ότι οι ευθύνες βαρύνουν όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αλλά και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. 

Επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλονται στις συνεχώς μειούμενες δαπάνες για την πυροπροστασία, για τους εργαζόμενους σημαίνει εντατικοποίηση και υπερεργασία, μετακινήσεις, ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας χωρίς τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Εύβοια, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταστροφική πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια αλλά και προηγούμενες πυρκαγιές στο νησί, τονίζοντας ότι παρά τις καταστροφές ελάχιστα έχουν γίνει για την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την προστασία του λαού.

Επίσης κάλεσε τη διοίκηση και το προσωπικό στην εκδήλωση με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Εύβοιας και την ανάγκη λήψης μέτρων αντισεισμικής θωράκισης που διοργανώνει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στη Χαλκίδα.

Η Γ. Πύθουλα, με αφορμή τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες, τις συχνές καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές, αλλά και τη συγκέντρωση βιομηχανιών στην περιοχή, η Γεωργία Πύθουλα, έθεσε ως προβληματισμό την ανάγκη παρουσίας κλιμακίου της ΕΜΑΚ στην Εύβοια.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πυροσβέστες να βγάλουν συμπεράσματα από τα όσα βιώνουν στην υπηρεσία τους, αλλά και την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στις οικογένειές τους με την εκτίναξη του κόστους ζωής και την αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες. Κάλεσε να αναλογιστούν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, και τα συμπεράσματα αυτά να γίνουν κριτήριο ψήφου στις εκλογές, τονίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα προκύψει την αντιλαϊκή κυβέρνηση με όποια σύνθεση και αν έχει ή αν θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, πού είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική, το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημα που τους υπηρετεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...