Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για το νέο ναυάγιο προσφύγων στην Εύβοια

Κανένας συμβιβασμός με την «κανονικότητα» του θανάτου ξεριζωμένων. Να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο του εγκλωβισμού!

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό με θύματα πρόσφυγες έλαβε χώρα σήμερα στις ακτές τις Εύβοιας καθώς στην παραλία Λιμνιώνας του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων βρέθηκαν 16 άνθρωποι. 

Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος Σύριος 71 χρονών δεν άντεξε την ταλαιπωρία και το κρύο και απεβίωσε μέχρι να φθάσουν στο σημείο οι διασώστες.

Οι αιτίες και τη σημερινής τραγωδίας είναι η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους, παζάρια που αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας και απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, πέρα από τη συνδιαμόρφωση και εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό, συμβάλουν στη γιγάντωση του κύματος των προσφύγων καθώς συμμετέχουν, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Καλούμε Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη φροντίδα (περίθαλψη, διατροφή, ένδυση και στέγαση) των προσφύγων, να τους εξασφαλίσουν άμεσα όλα τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για τη μετάβαση στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...