Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου, για τον δρόμο στο Στόμιο

Μόνο ο οργανωμένος λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις για την ολοκλήρωση του δρόμου στο Στόμιο

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/1, από τους αγανακτισμένους καταστηματάρχες εμπόρους και κάτοικους της περιοχής συμμετείχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Κέκης. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου ωστόσο οι εργασίες σε αυτόν έχουν δυστυχώς σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ έχει γίνει δυσκολότερη η πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Κύμης που εξυπηρετεί το μισό δήμο. 

Ταυτόχρονα, έχει πληγεί σημαντικά το εισόδημα των επαγγελματιών, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς, όπως φαίνεται, ο δρόμος δε θα είναι έτοιμος για τις γιορτές του Πάσχα και κρίνεται ακόμα αν θα είναι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα των κατοίκων και επαγγελματιών για ολοκλήρωση του έργου και αποζημίωση από την απώλεια εισοδήματος. Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει αίτημα για να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Κέκη:

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στην εποχή που ζούμε η επιστήμη και η τεχνολογία στο θέμα των κατασκευών και των οδικών δικτύων έχει κάνει άλματα. Ωστόσο τι είναι αυτό που σήμερα βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση τους; 

Είναι η λογική του «κόστους-οφέλους», δηλαδή αν τα έργα αυτά εξυπηρετούν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι αν εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής, αλλά και της Σκύρου. 

Ακόμα όμως και όταν αποφασίζεται να πραγματοποιηθεί ένα έργο, αυτό παραδίδεται σε κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος και για αυτό προχωρούν ή όχι τα έργα με αυτό μόνο το κριτήριο!

Στην λογική λοιπόν του κέρδους οφέλους έργα που αφορούν την προστασία των πολιτών όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά αντιπυρικά έργα αλλά και το συγκεκριμένο οδικό δυτικό που έχει να κάνει με την ασφαλή και γρήγορη διέλευση δεν επιλέγονται γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη για τις εταιρίες. 

Η κατασκευή του δρόμου στο Στόμιο επιλέχτηκε μόνο μετά από την φυσική καταστροφή με την πτώση του βουνού και μόνο για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων όλα γίνονται άμεσα! Για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες ξεχερσώνονται δασικές εκτάσεις, καταστρέφεται ο δασικός πλούτος της περιοχής μας και κατασκεπάζονται δρόμοι σε χρόνο ρεκόρ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής μας για αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα τόσων μηνών, για άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας σε κάθε κινητοποίηση που θα επιλέξετε».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης,
Κώστας Καρτελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...