Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χαλκίδας για το Δ.Σ.του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Για τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδα

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου στη συνέχεια, έβαλε επιτακτικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο, για να γίνουν θέμα συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. 

Ζητήματα όπως οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία (ακόμα και τέλη Γενάρη), ζητήματα αυταρχισμού και πιέσεων σε συναδέλφους, το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, το θέμα της ατομικής “αξιολόγησης” και μια σειρά άλλα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή εξίσου σοβαρό ζήτημα είναι και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης παιδιατρικών φαρμάκων και ΜΕΘ στις παιδιατρικές κλινικές (που κόστισαν ήδη τη ζωή σε δύο παιδιά) και χρειάζεται να μας απασχολήσει ως εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σοβαρά ερωτηματικά, όμως, μας προκαλεί η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ., δηλαδή της παράταξης της ΔΗΣΥ, που δια στόματος του προέδρου επιμένει να αρνείται μπροστά σε όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις την άμεση πραγματοποίηση έκτακτου Δ.Σ. και Γενικής Συνέλευσης, με αποτέλεσμα να βάζει με αυτόν τον τρόπο σοβαρά εμπόδια, προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην οργάνωση των συναδέλφων απέναντι σε όλα τα παραπάνω.

Τη στιγμή που η κατάσταση στη ζωή τη δική μας, των μαθητών μας και των οικογενειών τους είναι τραγική και τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική θεωρούμε ότι το σωματείο μας όπως και κάθε σωματείο εργαζομένων πρέπει να έχει ρόλο διεκδικητικό. 

Οφείλει να είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη δουλειά αλλά και στη ζωή του, να παλεύει για να έχει ο κάθε μαθητής μας το σχολείο αλλά και την περίθαλψη που του αξίζει. 

Σε αυτό το πλαίσιο κρίνουμε ότι και το ζήτημα της δωρεάς χρημάτων για την αγορά μηχανήματος για την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χαλκίδας, εκ μέρους του σωματείου μας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη κατεύθυνση που δίνει στη δράση του συλλόγου η πλειοψηφούσα παράταξη. 

Το σωματείο χρειάζεται να είναι μπροστά με τη δράση του, να αγωνίζεται για να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους και όχι να “μπαλώνει” τις τρύπες που αυτοί έχουν δημιουργήσει, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο έναν βολικό σύμμαχό τους, στο να αναλαμβάνει καθένας ατομικά την επίλυση κάθε προβλήματος.

Δε μας βρίσκει, λοιπόν, σύμφωνους η άποψη να μετατραπεί το σωματείο μας σε έναν φορέα που θα υποκαταστήσει τον ρόλο του κρατικού μηχανισμού, όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία και στα νοσοκομεία. 

Οι ανάγκες στην Παιδεία και στην Υγεία είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους να καλύπτονται, πόσο μάλλον σήμερα, που οι εργαζόμενοι στενάζουν από την τεράστια φορολογία και δε βλέπουν ευρώ από αυτήν να πηγαίνει για την κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Με βάση την παραπάνω λογική, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. η ΑΣΕ πρότεινε να καλέσουμε το σωματείο του νοσοκομείου σε συνάντηση, για να συζητηθεί το θέμα των ελλείψεων της παιδιατρικής κλινικής αλλά και γενικότερα του νοσοκομείου Χαλκίδας, ώστε να μπορέσουμε από κοινού να βάλουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων και να προγραμματίσουμε παράλληλα δράσεις διεκδίκησης. 

Η πλειοψηφία δε στήριξε την πρότασή μας αυτή. Τίθεται, έτσι, το ερώτημα πως παίρνεται η απόφαση για το που θα αποδοθούν τα χρήματα των συναδέλφων και με ποιο στόχο.

Συνάδελφοι, ως ΑΣΕ παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουμε ένα σωματείο, μαζικό και διεκδικητικό, στο πλευρό του κάθε συναδέλφου και μαθητή μας, για να έχουμε αναβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αντίστοιχες της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου, που υπάρχει σήμερα. 

Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου να πορευτεί. Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και γονείς, να βάλουν απέναντι τις πολιτικές που μετατρέπουν την παιδιατρική περίθαλψη σε φλέβα χρυσού για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και ενισχύουν την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών συμφερόντων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και την ανησυχία κάθε γονιού για το άρρωστο παιδί του.

Να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής των παιδιών μας στα χέρια μας, διεκδικώντας:

Ø Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα από το πρωτοβάθμιο μέχρι το τριτοβάθμιο με κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, υποδομές και εξοπλισμό. Άμεσα να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με τον αναγκαίο αριθμό μόνιμων παιδιάτρων!

Ø Απαγόρευση, χωρίς αστερίσκους, των παράλληλων εξαγωγών για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στα φάρμακα. Καμία αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.

Ø Εξασφάλιση δωρεάν χορήγησης από τις δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη, σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Οι εκλεγμένες με την ΑΣΕ,
Μαυροκεφαλίδου Μαρία,
Σουλάνδρου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...