Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εγγραφή στην πλατφόρμα του ΟΠΣΚΕ για συμμετοχή στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Εγγραφή στην Πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) για την συμμετοχή στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027

Οι προσκλήσεις για τις δυο βασικές δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, αναφορικά με τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό των ΜμΕ, αναμένεται να δημοσιευτούν στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μέλη μας να αιτηθούν χρηματοδότηση από τις συγκεκριμένες δράσεις, θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στην πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το γνωστό Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων της προηγούμενης περιόδου.

Το ΟΠΣΚΕ θα αποτελέσει την κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων και de minimis για το σύνολο των εθνικών και ευρωπαϊκών μέτρων ενίσχυσης (ΕΣΠΑ 2021-2027, Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κ.α.). Η εγγραφή στο ΟΠΣΚΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις στις δράσεις που αναμένεται να προκηρυχτούν άμεσα.

Έτσι, από 19 Ιανουαρίου 2023, τα μέλη μας μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του ΟΠΣΚΕ (https://opske.gr/) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της ΑΑΔΕ (taxisnet) δημιουργώντας, εμπλουτίζοντας ή ακόμα και επικαιροποιώντας το προφίλ τους.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Αγιοστρατίτη Παρασκευή                                                      Ντόκος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...