Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Καρυστίων σχετικά με τις ανεμογεννήτριες και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, σχετικά με τις ανεμογεννήτριες και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.

Το ΔΣ της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ενόψει των νέων, σε διάφορα στάδια ευρισκομένων αδειοδοτήσεων, ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, εκφράζει την έντονη ΑΝΗΣΥΧΙΑ του για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ανεξέλεγκτης παραγωγής ενέργειας στην περιοχή.

Η Νότια Καρυστία έχει ΗΔΗ, από τη δεκαετία του 90, συνεισφέρει σημαντικά στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να έχει γίνει υπέρβαση της φέρουσας ικανότητας της περιοχής κατά 60%.

Για το λόγο αυτό λέμε:

ΟΧΙ στην ΥΠΕΡΒΟΛΗ, που εκφράζουν οι επιπλέον των ήδη εγκατεστημένων νέες άδειες ανεμογεννητριών καθώς και οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας

ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΝΑΙ σε ένα εποικοδομητικό διάλογο της εκτελεστικής εξουσίας με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, που θα συμβάλει στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...