Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Χαλκίδα

Το φαρμάκι...φάρμακο έκανε ο κύριος Ανδρουλάκης στην ομιλία του φτάνοντας στο σημείο να προτείνει το «ταμείο ανάκαμψης», την «πράσινη μετάβαση» και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης ως διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα.

Προτάσεις που αποτελούνται από τα ίδια εύφλεκτα υλικά που έκαψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την Εύβοια. Συγκεκριμένα είπε:

● Για τη “μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η Ευρώπη στην Ελλάδα με το ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ." Το ταμείο δηλαδή που κλέβει από τις τσέπες του λαού και δίνει άπλετο χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που αποτελεί το υπερμνημόνιο των λαών με τα σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

● Ότι... "Λύση για τη Β. Εύβοια είναι ένα “πείραμα ισχυρής πράσινης μετάβασης”. «Λύση» που έχει δοκιμαστεί στην Εύβοια και επιβεβαιώνει πως τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων δεν συμβαδίζουν με το φτηνό ρεύμα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δουλειά με δικαιώματα.

● Πως... " σε κάθε κόμμα υπάρχουν άνθρωποι καθαροί και υπάρχουν και οι άλλοι”. Δεν είπε για το φυτώριο της διαφθοράς, την ΕΕ με τα 25.000 με 30.000 lobby, που αποτελούν μέρος της «ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και διαφάνειας που ευαγγελίζονται.

● Πως... "ο «μηχανισμός συνδρομής» της ΕΕ για την πυρόσβεση, του οποίου ήταν εισηγητής, έσωσε την Βόρεια Εύβοια". Ο μηχανισμός δηλαδή που αφήνει στο έλεος των πυρκαγιών όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αφού κανένα τελικά - όπως και στη χώρα μας - δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης γιατί κοστίζουν.

Ο λαός της Εύβοιας έχει μνήμη και θυμάται τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο ως κυβέρνηση και συγκυβέρνηση με τη ΝΔ που πρωταγωνίστησε στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και ως “αντιπολίτευση” που στήριξε σχεδόν το 80% των νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που έβαλε πλάτη στην μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, στη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λαός της Εύβοιας να βγάλει τα συμπεράσματά του! Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό που εκφράζει τη συνέπεια λόγων και έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει το δρόμο την πραγματική διέξοδο.

Υ.Γ. "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί"... θέλει θράσος να καυχιέσαι πως έσωσες τη Β. Εύβοια από τις πυρκαγιές, να μιλάς στην Εύβοια για πράσινη μετάβαση, να προτείνεις στους πλημμυροπαθείς το ταμείο ανάκαμψης.

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...