Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού σχολείου Καρύστου στη Δράση «Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού σχολείου Καρύστου στη Δράση Ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας - Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

Η Δράση Ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας - Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», η οποία υλοποιείται ετησίως από το 2016 από το ΙΤΥΕ Διόφαντος, αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα.

Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας, αφού το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνεται από την Ανακύκλωση χρησιμοποιείται για να καλύψει ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν.

Επιτυγχάνει την εξοικονόμηση υλικών και ενέργειας, σε μια εποχή που αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο του σχολείου και της εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης.

Η τρέχουσα δράση θα λειτουργήσει στο σύνολο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (και στους 25 Δήμους), συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Τι υλικό συγκεντρώνω; Με ποιο τρόπο; Τι πρέπει να προσέξω;

Η συγκεκριμένη δράση ανακύκλωσης αφορά αυστηρά και μόνο χαρτί: παλαιά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν – σχολικά και μη, τετράδια και φωτοτυπικό χαρτί.

Προσοχή: Πλαστικό κάλυμμα/εξώφυλλο, σπιράλ και συνδετήρες από βιβλία και τετράδια θα πρέπει να αφαιρούνται.

Προσοχή: Σε περίπτωση που κατά την αποκομιδή διαπιστώνεται πως ο μεγασάκος περιέχει ακατάλληλα υλικά δεν θα παραλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...