Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γ. Μανώλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Η 9η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο που στερεί πολύτιμους πόρους από την κοινωνία, υπονομεύει το κράτος δικαίου, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον και ταλαιπωρεί τους πολίτες (ιδίως τους πιο αδύναμους).

Είναι παρούσα τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό και πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο! Η αντιμετώπιση της αξιώνει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, καθώς και θεσμικά εργαλεία διαφάνειας, λογοδοσίας και ελέγχου.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου στο Δήμο Καρύστου, θα προχωρήσουμε στις εξής ενέργειες:

- διαφάνεια, δημοκρατικός προγραμματισμός και απολογιστικές εκθέσεις σε ετήσια βάση σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη ΑΠΕ που εισπράττει ο Δήμος και φτάνουν σχεδόν τα 2,5 εκατ. Ευρώ το χρόνο

- πιστή εφαρμογή του νόμου και απόδοση όλων των χρημάτων στους δικαιούχους

- ανοιχτή Γενική Συνέλευση κάθε χρόνο για ενημέρωση των δημοτών σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν

- δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στα σχολεία

- τέλος, θα αναλάβω προσωπικά τον έλεγχο της Πολεοδομίας Καρύστου, ώστε να λειτουργεί με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό και να σταματήσει να λειτουργεί ως μαγαζάκι των ισχυρών!

Γιάννης Μανώλης
Υπ. Δήμαρχος Καρύστου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...