Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Ευβοίας

Το ΔΣ του σωματείου μας, και σύσσωμος ο κλάδος των Ρετσινάδων – Δασεργατών, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα παιδιά του συναδέλφου και φίλου Νίκου από τον συνεταιρισμό Ροβιών, που το Σάββατο 26/11 έχασε τη μάχη σε συνέχεια σοβαρού εργατικού ατυχήματος.

Ο θάνατος του συνάδελφου Νίκου, του Μανώλη πριν δεκαπέντε μέρες, τα ατυχήματα δεκάδων συναδέλφων που σακατεύονται κάθε μέρα στις πλαγιές και τις χαράδρες στα βουνά της περιοχής μας, μας γεμίζουν λύπη, αλλά μας γεμίζουν επίσης με ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

Λύπη, γιατί:

· πολλοί συνάδελφοι παλικάρια, αφήνουν πίσω οικογένειες συγγενείς και φίλους όπως ο Νίκος και ο Μανώλης, γιατί αφήνουν πίσω δουλειά και υγεία σε περίπτωση τραυματισμών που συμβαίνουν κάθε μέρα

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ γιατί :

· δεν είναι στην μοίρα μας να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μη γυρνάμε. Ούτε δικαιολογείται επειδή έχει επικινδυνότητα το επάγγελμα μας, ούτε φυσικό είναι να συμβαίνει σήμερα.

· Γιατί η συνεχής πίεση και η ανασφάλεια που μας γεμίζει αυτό το σάπιο σύστημα που ζούμε, η εντατικοποίηση να βγει η δουλειά και οι τόνοι, μαζί με την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγείας οδηγούν σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετώπισε το δασαρχείο και οι αρχές το προηγούμενο ατύχημα εκβιάζοντας μας ότι αν δεν προλαβαίνετε θα δώσουμε τη δουλειά αλλού άμεσα οδηγεί στην εντατικοποίηση, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό

· Γιατί η εκδήλωση εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε θέμα προσωπικό ούτε θέμα εμπειρίας. Είναι θέμα που θέλει συλλογική αντιμετώπιση, μέτρα προστασίας και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους

· Γιατί είναι αδιανόητο σήμερα αν κάποιος την ώρα που μιλάμε μεταφέρεται με ασθενοφόρο στη Χαλκίδα, δεύτερος άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να πάθει κάτι γιατί δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο να τον καλύψει.

· Γιατί είναι αδιανόητο σήμερα σε όλη τη Βόρεια Εύβοια να υπάρχουν ασθενοφόρα λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού, κέντρα Υγείας υποστελεχωμένα, σοβαρή υποδομή υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά καμία.

· Γιατί ακόμα και αν έχει την τύχη κάποιος να βρει ασθενοφόρο και αυτό να έρθει έγκαιρα, θα κάνει δυο (2) ώρες να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο στην Χαλκίδα, εφόσον δεν βρέχει και δεν χιονίζει

· Γιατί αν δεν ήταν έτσι, ίσως ο Νίκος να ήταν ακόμα εδώ

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΑ ΔΑΣΗ!

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα με κρατική ευθύνη, που να διασφαλίζουν την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Σύγχρονες υποδομές υγείας, σταθμοί ΕΚΑΒ στη βόρεια Εύβοια. Δυνατότητα αεροδιακομιδής ασθενών λόγω μορφολογίας του τόπου.

Το ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...