Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΔΗΠΑΚ Γιατρών Ν. Εύβοιας: Δυνάμωσε τη ΔΗΠΑΚ στις εκλογές 16 του Οκτώβρη.

Συνάδελφε εργαζόμενε γιατρέ, Μέσα στην πανδημία όλοι μας βιώσαμε με ιδιαίτερη όξυνση τις συνέπειες των πολιτικών που εφάρμοσαν διαδοχικά στην ΠΦΥ και γενικά στην Υγεία όλες οι κυβερνήσεις.

Κοινός παρονομαστής αυτής της πολιτικής είναι η κυριαρχία των νόμων της αγοράς στον κλάδο της Υγείας και εκφράζεται με επίθεση στα δικαιώματά μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών αλλά και των ασθενών μας.

Στα δημόσια νοσοκομεία αυτοί οι νόμοι οδηγούν στη λειτουργία τους ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες, που θα διασφαλίζουν έσοδα πουλώντας υπηρεσίες στους ασθενείς για να καλύπτουν λειτουργικές τους ανάγκες. 

Για αυτό προωθούνται ΣΔΙΤ που εδραιώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις περικοπές δημόσιων δαπανών υγείας. Αυτούς τους άξονες εφάρμοσαν απαρέγκλιτα και διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζουν οι πλειοψηφίες στους Ιατρικούς Συλλόγους, τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.

Οι ίδιοι νόμοι της αγοράς οδηγούν στην επίθεση που βιώνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι γιατροί στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Τα τεράστια κέρδη των ομίλων υγείας, των αλυσίδων πολυϊατρείων συνδέονται με την εκμετάλλευση της δουλειάς εργαζόμενων επιστημόνων.

Αξίζει να δούμε ορισμένα πρόσφατα ενδεικτικά στοιχεία που φωτίζουν ποιος είναι ο κοινός εχθρός αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών γιατρών και των ασθενών μας :

· Τα «ποιοτικά» κριτήρια του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ δίνουν πλεονέκτημα στους ομίλους υγείας, κλιμακώνοντας την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

· Η νομοθέτηση της εισόδου ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για κάλυψη κενών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία με το αναγκαίο προσωπικό.

· Τα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία ενεργοποιούν παλαιότερο νόμο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο “ξέχασε” να καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προσαρμογής των δημόσιων νοσοκομείων στην επιχειρηματική λειτουργία, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους.

· Οι απαράδεκτοι, αναιμικοί «κλειστοί» προϋπολογισμοί και το «clawback» τσακίζει ιδιαίτερα τους μικρούς κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι διατηρούν τεράστια ποσοστά κέρδους.

Στήριξε και δυνάμωσε τη ΔΗΠΑΚ στις εκλογές 16 του Οκτώβρη.

Για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις μετά τις εκλογές να αποκρούσουμε την επίθεση, να αντεπιτεθούμε για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Ενισχύουμε τη συμμαχία με τους ασθενείς μας και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που θα αξιοποιούν το σύνολο των επιστημονικών δυνατοτήτων της εποχής.

Ασυμβίβαστα συνεχίζουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

w Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κλπ., πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα κρατικά νοσοκομεία και στην ΠΦΥ. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

w Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των περικοπών, εξαιρέσεων, πλαφόν για τις προληπτικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.

w Κατάργηση των ¨κλειστών¨ προϋπολογισμών και του ¨Claw Back¨ που τσακίζει αυτοαπασχολούμενους με χαμηλότερα εισοδήματα.

w Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία.

w Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας με ταυτόχρονη αύξηση των εργοδοτικών. Κατάργηση των εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Στους αυτοαπασχολούμενους η χρηματοδότηση στο κλάδο σύνταξης να είναι κατά 1/3 από τους ασφαλισμένους και κατά 2/3 από το κράτος.

w Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια λιγότερα αντίστοιχα στα ΒΑΕ. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων και χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

w Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ, όλοι οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής κλπ Κατάργηση του ΦΠΑ στο φάρμακο και τα υγειονομικά – οδοντιατρικά υλικά. Φορολόγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών με 45%.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Υποψήφιοι για το ΔΣ στον ΙΣΕ και Αντιπρόσωποι στον ΠΙΣ:

Αβραμίδου Χριστίνα
Δέδε Βασιλική
Κληματαριώτου Παναγιώτα
Στεργίου Ανέστης
Τσιβίκα Γρανέτα
Τσιμιλιώτης Δημήτριος
Χατζηαντωνάκης Νικόλαος

ΔΗΠΑΚ γιατρών ν. Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...