Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, για τον ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Β. Εύβοια

Αυτές τις μέρες, πριν έναν χρόνο, κάηκε ένα μεγάλο μέρος από το υπέροχο δάσος της Βόρειας Εύβοιας, κάηκαν σπίτια, περιουσίες και καλλιέργειες, ξεκληρίστηκε ένας ολόκληρος κλάδος – οι ρετσινάδες – και όλοι οι υπόλοιποι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, μικροί επαγγελματίες, απασχολούμενοι στον τουρισμό, μπήκαν σε μια σκληρή δοκιμασία.

Μαζί «κάηκαν» και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ετοιμότητας, περί προστασίας του περιβάλλοντος, περί προτεραιότητας στην ανθρώπινη ζωή,. Επιχειρήματα που ο λαός ακούει από όλες τις κυβερνήσεις πριν από κάθε καταστροφή. Άλλωστε η περσινή καταστροφή στη Β. Εύβοια δεν ήταν η πρώτη. Ο λαός στο Μάτι, στη Μάνδρα, στο Ληλάντιο, στα Μεσσάπια, στο Μαντούδι είχε ζήσει τη δική του τραγωδία από την ανυπαρξία προστασίας από φωτιές και πλημμύρες.

Αιτία του περσινού, όλων των προηγούμενων και επόμενων εγκλημάτων, είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του λαού ως κόστος, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, του Τουρισμού, των κατασκευών κλπ. Έτσι εξηγείται γιατί το κράτος είναι ανύπαρκτο, αργό και ασυντόνιστο όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα γρήγορο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τις «ανάγκες» των μονοπωλίων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το κυβερνητικό «σχέδιο Μπένου» που επιδιώκει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για νέες επενδήσεις.

Ο λαός της Β. Εύβοιας στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα χωριά του, στη μάχη που συνεχίζει να δίνει για 100% αποζημιώσεις για όλους, για μέτρα αποκατάστασης του δάσους, για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους που έχει απομείνει έδειξε το δρόμο κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Βόρεια Εύβοια. Στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό δίνουμε μέχρι σήμερα τη μάχη για μπορέσει ο λαός της Β. Εύβοιας να ζήσει στον τόπο του. Με δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή, με συνεχή παρουσία σε κάθε χωριό και πόλη της Β. Εύβοιας, με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Μαντούδι με το ΓΓ Δ. Κουτσούμπα το ΚΚΕ, όπως υποσχέθηκε από την πρώτη μέρα, όχι μόνο δεν άφησε τη Β. Εύβοια να ξεχαστεί μόλις έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά έχει βάλει το λιθαράκι του σε κάθε «μικρή» και «μεγάλη» κατάκτηση του λαού αυτόν τον ένα χρόνο.

Για να μη συνεχίσουμε να ζούμε τραγωδίες όπως η περσινή στη Β. Εύβοια θα πρέπει να πάψει να καθορίζει τη ζωή μας το «εύφλεκτο» για τις λαϊκές ανάγκες κριτήριο του κέρδους. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζει ο εργαζόμενος λαός ασφαλής και με αξιοπρεπή εργασία, με σύγχρονες υποδομές Υγείας, Παιδείας, άθλησης, πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής.

Σε αυτό το δρόμο καλούμε το λαό να συμπορευθεί με το ΚΚΕ ώστε να ορθώσει σήμερα ασπίδα στην αντιλαϊκή επίθεση, ώστε να δυναμώσει η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...