Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ένταξη έργου εξοπλισμού και αναβάθμισης αλιευτικών καταφυγίων στο ΕΠΑλΘ 2014-2020

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού για την Αλιευτική Πολιτική κ. Σίμου Κεδίκογλου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη εντάχθηκε η Πράξη: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΝΕ Α.Ε.» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου ανέρχεται σε 1.837.200€ και αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού δώδεκα (12) υφιστάμενων αλιευτικών καταφυγίων που βρίσκονται υπό την διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. σε διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Τα δώδεκα συνολικά αλιευτικά καταφύγια παρουσιάζουν παρόμοιες ανάγκες για εξοπλιστική αναβάθμιση και είναι της Καρύστου, Κύμης, Αλμυροποτάμου, Ηλίων, Λίμνης, Καράβου Αλιβερίου, Νέας Αρτάκης, Μαρμαρίου, Ερέτριας, Ωρεών, Πευκίου και Πηλίου Εύβοιας.
Με την υλοποίηση των περιγραφόμενων ενεργειών δίνεται έμφαση στην λειτουργική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αλιευτικών καταφυγίων και αποκαθίσταται η ασφάλεια και οικονομικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων και αυτές αφορούν συνοπτικά:

· Αντικατάσταση ιστών φωτισμού και τοποθέτηση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων με παράλληλη αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης με στόχο την εξοικονόμηση λειτουργίας.

· Προμήθεια και τοποθέτηση τερματικών συσκευών (πίλλαρ) ρεύματος και νερού στα ελλιμενιζόμενα σκάφη καθώς και πυροσβεστικών σταθμών.

· Τοποθέτηση προσκρουστήρων, χαλύβδινων δεστρών και ανοξείδωτων κλιμάκων για την ασφαλέστερη πρόσβαση στα καταφύγια.

· Εγκατάσταση φανών σήμανσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας φάρων.

· Επιστρώσεις αντιολισθηρών δαπέδων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, εξοπλισμός καμερών και προμήθεια κάδων απορριμμάτων για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Όλες οι παρεμβάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2023.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ Α.Ε.).













Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...