Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΣΠΠΕΝΚ: Να φύγει από το Λιμάνι της Καρύστου το ρωσικό τάνκερ τώρα!

Διαμαρτυρία του ΣΠΠΕΝΚ για το πετρελαιοφόρο στον Κόλπο Καρύστου

Εδώ και 40 μέρες παραμένει εγκλωβισμένο στον κόλπο της Καρύστου ρωσικό τάνκερ LANA (πρώην Pegas) χωρητικότητας 115.000 τόνων, φορτωμένο με αργό πετρέλαιο λόγω μηχανικής βλάβης. 

Δεν είμαστε αρμόδιοι να σχολιάσουμε τις πολιτικές προεκτάσεις αυτής της κατάστασης, αλλά μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσίευση του Star Κεντρικής Ελλάδας

(h6ps://tvstar.gr/2022/05/16/exelixeis-apo-to-rosiko-ploio-epicheirisi-metafortosis-110-chil-tononpetrelaiou-sH-thalassa-Hs-karystou/) και από ξένα ΜΜΕ, ότι κατευθύνεται άλλο τάνκερ προς τον κόλπο της Καρύστου για να γίνει μεταφόρτωση του φορτίου από αργό πετρέλαιο όπως δείχνει και το σχετικό screenshot πού επισυνάπτουμε στο τέλος της σελίδας.

Πρωτοφανές στα χρονικά μεταφόρτωση χιλιάδων τόνων αργού πετρελαίου σε ακατάλληλο χώρο, σε λιμάνι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και τουριστικές παραλίες.

Και μόνο 1/1000 του φορτίου να διαρρεύσει στην θάλασσα κατά την διαδικασία της μεταφόρτωσης, η οικολογική ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη.

Ως έχοντες έννομο συμφέρον, ζητούμε να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ το πλοίο από τον κόλπο της Καρύστου και να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο μεταφόρτωσης που να πληρεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας.

Δεν θα πληρώσει το φυσικό περιβάλλον της Καρυστίας ακόμη ένα βαρύ τίμημα των πολιτικών επιλογών της κάθε κυβέρνησης. Αρκεί η σταδιακή μετατροπή της ορεινής Καρυστίας σε αιολική βιομηχανία, μας έμεινε η θάλασσα, ας την προστατέψουμε.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΤΑΝΚΕΡ, ΤΩΡΑ!!

Κάρυστος 17/5/2022
Για τον ΣΠΠΕΝΚΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...