Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας: Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Πριν περίπου ένα μήνα κυβερνητικά κλιμάκια πανηγύριζαν για τα μεμονωμένα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούσαν στην λεκάνη τις Λίμνης.

Η χθεσινή (18/5) βροχή για άλλη μια φορά αποκάλυψε με τον χειρότερο τρόπο το πόσο ανοχύρωτοι βρισκόμαστε 9 μήνες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πνίγοντας εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Κρύα Βρύση, Μετόχι, Μαντούδι και Ζωοδόχο Πυγή.
Οι πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια είναι απρόβλεπτο φαινόμενο μετά τις πυρκαγιές; ΟΧΙ !! Είναι πρόβλεψη που δυστυχώς θα ξανασυμβεί όσο καθυστερούν τα αντιπλημμυρικά και μάλιστα τόσο σίγουρη όσο σίγουρο είναι ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή. Εκτός αυτού, οι περιοχές αυτές έχουν πλημμυρίσει ξανά με την καταιγίδα ¨Ζορμπάς¨ το 2018.

Όλες αυτές οι ζημιές θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι (κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμοι)που έχουν και την ευθύνη, είχαν έγκαιρα πραγματοποιήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που διεκδικούμε επίμονα από την πρώτη στιγμή μαζί με τους υπόλοιπους κάτοικους τις περιοχής.

Επι της ουσίας δεν πρόκειται για φυσικές καταστροφές, αλλά για εγκλήματα εκ προμελέτης στη πλάτη των αγροτών και των φτωχών ανθρώπων.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ!

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΚΑΙ O ΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ.

Αυτή η καταστροφή έρχεται σαν το κερασάκι στην τούρτα για να αποτελειώσει τους πολύπαθους αγρότες τις περιοχής μας που με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να μπουν στα χωράφια τους με το τεράστιο κόστος παραγωγής.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να αφήνετε το βιός μας στην τύχη

· ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα προστασίας μας.

· Άμεσα καταγραφές των ζημιών (ΤΩΡΑ- ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ)

· Αποζημιώσεις στο 100% για όλους τους πληγέντες από την πλημμύρα χωρίς τους γνωστούς κόφτες και αποκλεισμούς.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...