Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Σίμος Κεδίκογλου: Δίκαιο το αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας

Δίκαιο το αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας- Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά

Το αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, να αναγνωριστούν με νόμο οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν, είναι απόλυτα δίκαιο και νόμιμο, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση του ζητήματος με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά στο ΥΠΕΝ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ Σπύρος Φλογαΐτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης κ. Γιάννης Τριανταφύλλης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του ΔΣ Καρύστου κ. Ζαχαρίας Χατζηνικολής, Νομικοί Σύμβουλοι των δυο Υπουργείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων οι οποίες βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Καρύστου της Π. Εύβοιας και φέρουν τον χαρακτήρα δάσους, δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης, για νομοθέτηση του ζητήματος προκειμένου να αναγνωριστούν ως ιδιωτικές.

«Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί άδικα χιλιάδες ιδιοκτήτες» επισήμανε ο Υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση του αιτήματος στηρίζεται σε ιστορικά και διαχρονικά νομικά επιχειρήματα υπέρ των δικαιούχων.

Ο κ. Φλογαΐτης ανέπτυξε το ιστορικό υπόβαθρο του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της νότιας Καρυστίας, τεκμηριώνοντας ότι οι εκτάσεις ανήκουν στους νόμιμους κατόχους ιδιοκτησιών γης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς υπογράμμισαν την ανάγκη για κοινή γραμμή, συνεχή επικοινωνία, συντονισμό των δράσεων, συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...