Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Σε εξέλιξη το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύριο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τον ισχυρό παγετό και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί με όλες του τις δυνάμεις από τις πρώτες ώρες των φαινομένων έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 150 μηχανήματα έργου για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, τον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας και την υποστήριξη συνεργείων για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Όλοι οι βασικοί μας οδικοί άξονες παραμένουν μέχρις ώρας προσβάσιμοι, με απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.



Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

· Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι)

· Παλαιάς Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ

· Από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας) μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας

Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για το σύνολο του οδικού δικτύου της Π.Ε. Εύβοιας.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η προσβασιμότητα, όσο αυτό το επιτρέπουν οι πυκνές και αδιάκοπες χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, για αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και η τήρηση των προληπτικών μέτρων που συστήνουν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...