Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Αγροτικού συλλόγου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Ανακοίνωση του Αγροτικού συλλόγου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας σχετικά με την απαγόρευση βόσκησης στις καμμένες εκτάσεις της Βόρειας Εύβοιας

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι, συνάδελφοι αγρότες. Με την καταστροφική πυρκαγιά πολλοί απο μας, χάσαμε ολοκληρωτικά τα ζωντανά μας, άλλοι χάσαμε τα μισά ή και λιγότερα. Τρεις μήνες μετά δεν έχουμε πάρει παρα μόνο ορισμένες προκαταβολές για το ζωικό μας κεφάλαιο που κάηκε, αφού μας το μέτρησαν καμμένο δυο και τρεις φορές!! 

Οι αποζημιώσεις αυτές, είναι πολύ πολύ πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες, από τα αιτήματα μας για 100% αποζημιώσεις. Τα μεγάλα λόγια των κυβερνητικών βουλευτών και των υπόλοιπων παραγόντων είναι κοροϊδία.

Ωστόσο, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Τα ζωντανά που μας έμειναν, καθώς και αυτά που επιδιώκουμε ήδη και προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε, θέλουν βοσκή και ζωοτροφές. Η πρόσφατη απόφαση του Δασαρχείου Λίμνης στις 22/11/2021 που περιλαμβάνει όλες τις περιοχές του Δήμου μας, απαγορεύει τη βόσκηση των αιγών για δέκα (10) έτη και στα πρόβατα και βοοειδή για πέντε (5) έτη.

Βεβαίως για την αναγέννηση του δάσους που καταστράφηκε, ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που απαιτούνται, ένα είναι και αυτό της απαγόρευσης βόσκησης που βοηθά στη μη διάβρωση του εδάφους. Ωστόσο η χρονική διάρκεια αυτής της απόφασης είναι πολύ μεγάλη. 

Οι ίδιοι οι επιστήμονες δασολόγοι λένε, πως για την αναπαραγωγή του δάσους απαιτείται απαγόρευση. Όχι όμως πάνω απο 2-3 έτη καθώς μετά υπάρχει ο σοβαρότατος κίνδυνος, να προετοιμάζονται οι εκτάσεις αυτές για την επόμενη πυρκαγιά με την ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το τεράστιο κύμα ακρίβειας (ενδεικτικά αγοράζαμε καλαμπόκι στα 30 λεπτά και τώρα είναι 40, το σιτάρι το παίρναμε 30 λεπτά και τώρα είναι 50 λεπτά το κιλό). Το κόστος είναι τεράστιο τώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εξολοκλήρου την τροφή των ζώων με ζωοτροφές. 

Οι εξαγγελίες της περιφέρειας με τα «μεγάλα» κονδύλια με διεθνείς διαγωνισμούς κλπ, δεν απαντούν στο τωρινό προβλημα επιβίωσης που έχουν τα ζωντανά μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται πρόσθετα μέτρα που θα μπορέσουν να μας εξασφαλίσουν την επιβίωση των κοπαδιών που μας έμειναν, και αυτών που θα αναπαραχθούν και θα φτιάξουμε το επόμενο διάστημα. 

Αν το μέτρο της απαγόρευσης δεν συνοδευτεί απο ΜΑΖΙΚΗ, ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς όρους και προυποθέσεις παροχή της απαιτούμενης ποσότητας ζωοτροφών σε όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους, ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, θα μείνουμε άνεργοι.

Απαιτούμε:

Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης από τα 10 & 5 έτη, σε όσο είναι απαραίτητο για να επανέλθει η βλάστηση και να καλυψθεί το έδαφος

ΤΩΡΑ παροχή ζωοτροφών σε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, χωρίς όρους, προυποθέσεις και αστερίσκους, ΔΩΡΕΑΝ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ


Πλήρεις και 100% αποζημιώσεις για τα καμμένα μας ζώα, για τα καμμένα μαντριά και τις εγκαταστάσεις μας.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...