Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η Εύβοια αντιστέκεται στην επέλαση των ανεμογεννητριών - Διαμαρτυρία στα Λέπουρα

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών «Πλάτανος» και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και φορείς της Νοτιοκεντρικής Εύβοιας, κατά της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στην περιοχή τους:

«Η σημερινή μαζική συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής έδειξε ότι ο αγώνας κατά της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών θα συνεχιστεί.

Γιατί η Εύβοια όχι μόνο έχει καλύψει τη συμβολή της στον εθνικό στόχο για αιολική ενέργεια, αλλά και τη φέρουσα ικανότητα με βάση το ληγμένο ήδη χωροταξικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του 2008.

Θα συνεχίσουμε γιατί δεν έχει εκπονηθεί το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ, που είναι απαραίτητο, τόσο για το ποια έργα και σε ποια σημεία θα εγκατασταθούν

Γιατί είναι απαράδεκτη η διαχείριση των αδειών παραγωγού από το Πρόεδρο της ΡΑΕ που εκδίδει σωρηδόν άδειες και την ίδια στιγμή μας προκαλεί λέγοντας ότι μόνο ένα 10-20% θα υλοποιηθεί.

Για μας ασφαλώς είναι θετική η αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) και θα αποτελέσει στήριγμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την αποτροπή της επέλασης των ανεμογεννητριών στην Εύβοια.

Όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μάχη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...