Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Παραδόθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας η μελέτη του ΄΄Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος - Demokritos Growth Hub ΄΄

Δια χειρός του Προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιου Καββαθά παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, τη μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες 12 Οκτωβρίου 2021 στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Παρόντες ήταν επίσης
, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Υπεύθυνος του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, κ. Σταμάτης Βαρδαρός, η κα Τσιάμη Στέλλα Συνεργάτης της ΓΣΕΒΕΕ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Μώρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Βαρελάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Φορέα κ. Γιάννης Ζέρβας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, αναφέρθηκε εν συντομία στην ίδρυση και λειτουργία της πρότυπης τότε, Σχολής Μηχανικών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Στη χρυσή εποχή του και στην ανεκτίμητο ρόλο του στην Τεχνική Εκπαίδευση, στην Τοπική και στην Εθνική Οικονομία. Αναφερόμενος στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την αναβίωση της Σχολής, ευχαρίστησε για την συνεργασία και την συμμετοχή τους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και την ΚΕΕΕ για την όλη στήριξη της.

Ο Προέδρος της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, τόνισε ότι η παρουσία του κου Χατζηθεοδοσίου, σηματοδοτεί την στήριξη της ΚΕΕΕ στο εγχείρημα αλλά και την γενικότερη στήριξη της στην επιχειρηματικότητα του τόπου, δίνοντας συνέχεια στην πρωτοβουλία που ανέπτυξε πρόσφατα η ΚΕΕΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Βορειας Εύβοιας, μέσω μιας πολύ σημαντικής οικονομικής συνδρομής. 

Ο κ. Καββαθάς, δήλωσε σίγουρος ότι η αναγέννηση του Δημοκρίτου θα συμβάλει στην ευρεία οικονομική αναγέννηση της ΄΄ βαλλόμενης ΄΄ οικονομικά Εύβοιας, όπως συνέβη την διαλυμένη οικονομικά μεταπολεμική περίοδο, μέσα από τη λειτουργία της κραταιάς τότε Σχολής.

Ο Προέδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις σπουδαιότερες και πλέον εύστοχες αναπτυξιακά, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από ένα Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του αύριο. 

Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε και την ΓΣΕΒΕΕ, για την καίρια συμμετοχή της στην προσπάθεια αναβίωσης της Σχολής, δηλώνοντας ως αυτονόητη την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΕΕ στην πραγματοποίηση της δράσης ανά πάσα στιγμή αυτή χρειαστεί, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων σήμερα, η αμέριστη και καθολική στήριξη, όσο ποτέ, του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας που δείχνει να επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση και από τις νέες συνθήκες της ΄΄ σύγχρονης βιομηχανικής επανάστασης ΄΄.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Σταμάτης Βαρδαρός, αναφέρθηκε κυρίως στο ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, υπογραμμίζοντας ότι αυτό, αποτελεί συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενός μοχλού σύγχρονης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Η παρουσίαση του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄ θα γίνει στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...