Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε σήμερα Τρίτη 19-10-21 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και τον Σύλλογο Συνταξιούχων Καρύστου ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε τονίστηκε:

«Το τελευταίο διάστημα η ακρίβεια σ’ όλα τα βασικά είδη, που είναι αναγκαία για την επιβίωση μας, φουντώνει εξανεμίζοντας τα πενιχρά οικονομικά μας.

Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ για το ποιός θα έχει την πρωτοκαθεδρία και τα περισσότερα κέρδη έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η κυβέρνηση θέλοντας να αποφύγει τις αντιδράσεις μιλά για επιδοτήσεις στη θέρμανση και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα, η επιδότηση για την αύξηση της τιμής του ρεύματος θα διαρκέσει όσπου να σταθεροποιηθεί η αύξηση της τιμής του ρεύματος θεωρώντας δεδομένη και μόνιμη την άνοδο της τιμής του ρεύματος.

Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει τη λεγόμενη «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», και προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και της «πράσινης ανάπτυξης» επιχορηγούνται αδρά οι «επενδυτές» για να εγκαταστήσουν στα βουνά, ακόμα και σε περιοχές Νατούρα, αιολικά πάρκα. Οι νόμοι που ψηφίζονται για την βοήθεια των εγκαταστάσεων αυτών είναι όλο και πιο ευνοϊκοί για τους επιχειρηματικούς ομίλους προκαλώντας πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλον, σε οικισμούς, σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ. Ο Δήμος μας έχει πικρή πείρα από την εγκατάσταση τους στην περιοχή.

Χρόνια τώρα μας έλεγαν ότι η απελευθέρωση της ενέργειας θα είχε σαν αποτέλεσμα να είναι το ρεύμα φτηνότερο. Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ακριβαίνει συνέχεια. Οι τελευταίοι λογαρισμοί είναι η απόδειξη της κοροϊδίας όλων των κυβερνήσεων.

Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ σήμερα, του ΑΔΜΗΕ τα προηγούμενα χρόνια, η ιδιωτικοποίση της ΔΕΗ που είναι σε εξέλιξη, η τεράστια ανάπτυξη των αιολικών πάρκων από τους επιχειριματικούς ομίλους, που πουλούν πανάκριβα το παραγόμενο ρεύμα, θα φορτώσουν ακόμα περισσότερο τους λογαριασμούς, τα λαϊκά νοικοκυριά θα δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα και θα βυθίζονται στο σκοτάδι.

Η συντήρηση του δικτύου θα είναι ακόμα πιο ελειπής με αποτέλεσμα τις διακοπές ρεύματος με μία κακοκαιρία. Οι συνθήκες εργασίας και ανοιβής των εργαζομένων τόσο στη ΔΕΗ, όσο και συνλικά στον κλάδο της Ενέργειας θα αλλάξουν προς το χειρότερο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται γιατί η ηλεκτρική ενέργεια, ένα προϊόν πολύτιμο και αναγκαίο για την πρόοδο και την ευημερία του ανθρώπου, αντί να είναι κοινωνικό αγαθό, γίνεται εμπόρευμα για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να ακυρωθεί ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ. Κατάργηση της εργολαβοποίησης.
  • ·Όχι άλλα αιολικά στον Δήμο μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...