Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας για την συγχώνευση τμημάτων από την ΔΔΕ Εύβοιας μέσα στην πανδημία

Μια μόλις ημέρα μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου σύσσωμος ο κλάδος διατράνωσε την αντίθεση του στην αξιολόγηση, γνωρίζοντας ότι αυτή μόνο σκοπό έχει την υποβάθμιση, συρρίκνωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο την πρόθεση του για την υλοποίηση όλων αυτών.

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το τέταρτο, και διόλου ευκαταφρόνητο, κύμα πανδημίας, δόθηκε εντολή για συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε όλη τη χώρα αλλά και
στο νομό μας. 

Συγκεκριμένα ο ΔΔΕ ζητά από 7 σχολεία της Εύβοιας να συγχωνεύσουν τμήματα αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών/τριών ανά τμήμα.

Το Υπουργείο Παιδείας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ανάλγητο του πρόσωπο, και την πλήρη απαξίωση του για την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, για την οποία προσχηματικά και υποκριτικά διατείνεται πως μεριμνά, όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους στοιβάζοντας 28 έως και 32 παιδιά σε μια τάξη, αγνοώντας παντελώς το αίτημα του κλάδου από την αρχή της πανδημίας για 15 μαθητές στο τμήμα, αλλά και δυσχεραίνει το παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων υποβαθμίζοντας εκ προοιμίου την ποιότητα του μαθήματος.

Και όλα αυτά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ύπαρξη τόσων κενών στα σχολεία επιλέγοντας το δόγμα του «Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι»!

Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των κενών ως όφειλε να κάνει και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αποδεικνύει περίτρανα ότι το μόνο για το οποίο κόπτεται και αγωνιά η Υπουργός μας, είναι για το πως θα περικόψει τη χρηματοδότηση της παιδείας αφού αυτό επιτάσσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι συγχωνεύσεις προκαλούν τεράστια αναστάτωση στα σχολεία αφού, εκτός από την ανακατάταξη των μαθητών στις τάξεις και την όποια επιβάρυνση αυτό τους προκαλεί, αλλάζει και τους/τις διδάσκοντες/ουσες των τμημάτων μετά από ένα ήδη μήνα μαθημάτων και προκαλεί σύγχυση σε προγράμματα και μετακινήσεις συναδέλφων.

Όσο κι αν προσπαθεί λοιπόν η κ. Κεραμέως να μας πείσει ότι οι δείκτες της αξιολόγησης σκοπό έχουν την αναβάθμιση του σχολείου, μας λοιδορεί και μας σέρνει στα δικαστήρια για να μας υποχρεώσει να ενστερνιστούμε το «όραμα» της για τη δημόσια εκπαίδευση, οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά αποδεικνύοντας ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...