Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Βραβεύσεις μαθητικού διαγωνισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Περισσότερα από 80 σχολεία συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», ο οποίος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 με την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν μαθητές από 45 Δημοτικά σχολεία, 22 Γυμνάσια και 15 Λύκεια.

Τα έργα τους αξιολογήθηκαν από την εικαστικό Χαρίκλεια Μυταρά, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και τις καθηγήτριες φιλολογικών Ελένη Χαλδούπη και Αγγελική Στράτου, καθώς και από τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που είναι αρμόδια για τις επετειακές δράσεις του '21.

Από τους μαθητές Δημοτικών σχολείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με εικαστικά έργα:

Ø 1ο βραβείο έλαβε η Σπυρέτα Βάγγου, του 4ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Ø 2ο βραβείο το ομαδικό έργο 44 μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας Φθιώτιδας.

Ø 3ο βραβείο το ομαδικό έργο 25 μαθητών του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Αυλίδας Εύβοιας.

Ø Επαίνους έλαβαν και οι: Αθηνά Σιαμπάνη του 3ου Δημοτικού σχολείου Σχηματαρίου Βοιωτίας, Γιάννης Κούτουλας του Δημοτικού σχολείου Δεσφίνας Φωκίδας, Σαρίτα Ράμπια του Δημοτικού σχολείου Θήβας Βοιωτίας, Αγορίτσα Τριάντη του Δημοτικού σχολείου Φουρνά Ευρυτανίας και 18 μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας Φθιώτιδας για το ομαδικό τους εικαστικό έργο.

Από τους μαθητές Γυμνασίων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με λογοτεχνικά έργα:

Ø 1ο βραβείο έλαβαν οι μαθητές Αρετή Μηνέ, Θεολόγος Πατεράκης, Ιωάννα Βασιλείου και Λαμπρινή Αγραφιώτη του Γυμνασίου Προκοπίου Εύβοιας.

Ø 2ο βραβείο η Χαρά Ζωήτου του Γυμνασίου Ευπαλίου Φωκίδας.

Ø 3ο βραβείο η Παναγιώτα Αλευρά του Γυμνασίου Αντίκυρας Βοιωτίας.

Ø Επαίνους έλαβαν και οι: Δήμητρα Μπούρχα του Γυμνασίου Πελασγιάς Φθιώτιδας, Δήμητρα Λιώνη του Γυμνασίου Στύρων Εύβοιας, Α. Λαζαράκη του Γυμνασίου Αντίκυρας Βοιωτίας, Στάθης Ζάχος του Γυμνασίου Αιδηψού Εύβοιας, Διονύσης Παυλής του Γυμνασίου Ερέτριας Εύβοιας και 27 μαθητές του Γυμνασίου Θεσπιέων Βοιωτίας.

Από τους μαθητές Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «Πολυμέσα» (Φωτογραφία - Βίντεο μικρού μήκους):

Ø 1ο βραβείο έλαβαν 7 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας Φθιώτιδας.

Ø 2ο βραβείο 17 μαθητές του Λυκείου Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Ø 3ο βραβείο 8 μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας Φθιώτιδας.

Μαζί με τα βραβεία τους, οι διακριθέντες μαθητές έλαβαν laptops, βιβλία και συλλογές με είδη ζωγραφικής. Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Νίκος Ορφανός. Συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Εύης Βάρσου. Τραγούδησε ο Κωνσταντίνος Λέρης.

«Ολοκληρώσαμε μια από τις πιο σημαντικές επετειακές δράσεις μας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με τα έργα τους ανέδειξαν ένδοξες στιγμές και μορφές της Εθνεγερσίας. 

Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...