Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας: Συζητάμε-οργανωνόμαστε- παλεύουμε για να ζήσουμε στον τόπο μας

Μέσα από συλλογικές διαδικασίες με συνελεύσεις στα χωριά, οι κάτοικοι της Βόρειας συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών έργων πριν συμβεί νέα καταστροφή.

Την Κυριακή 12/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συνέλευση του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών στο γήπεδο της Αγίας Άννας, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες της «επιτροπής ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης. 

Οι ρετσινάδες εξέφρασαν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους για το θέμα των «αναδόχων αναδάσωσης» που προωθεί η κυβέρνηση για να στηρίξει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αποφάσισαν την συνέχεια των διεκδικήσεων για άμεση χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών μέτρων και συμβάσεις των δασεργατών με το Δασαρχείο, ώστε να υπάρχουν κρατική ευθύνη και έλεγχος.

Σήμερα, Δευτέρα 13-9 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης της Στροφυλιάς. 

Οι αγρότες επαναβεβαίωσαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να διεκδικηθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους (δηλαδή να περιληφθούν και οι μικροί αγρότες που απασχολούνται και σε άλλους τομείς, και η κυβέρνηση τους πετάει απέξω), και ταυτόχρονα να υπάρξει άμεση μέριμνα για να δοθούν ζωοτροφές και μελισσοτροφές, κάτι απαραίτητο για να επιβιώσουν ζώα και μελίσσια, αφού το φυσικό περιβάλλον έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε ενωμένοι, οργανωμένοι στο σωματείο, στον αγροτικό σύλλογο, στις επιτροπές πυρόπληκτων στα χωριά, συντονισμένοι μέσα από την επιτροπή μας!

Όλοι και όλες

· στη κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων-όχι άλλη καθυστέρηση!

· 2 Οκτώβρη, στη μεγάλη συναυλία διεκδίκησης και αλληλεγγύης, στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...