Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Διρφύων- Μεσσαπίων για τις νέες αδειοδοτήσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο δήμο

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Διρφύων- Μεσσαπίων για τις νέες αδειοδοτήσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο δήμο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 28 Σεπτέμβρη 2021

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε απόφαση για νέες άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στην περιοχή του δήμου μας. Πρόκειται για 9 θέσεις, ανάμεσα τους και η «Ταναίδα», (κάποιες συμπεριλαμβάνουν και τον όμορο δήμο Λίμνης – Αγ. Άννας – Μαντουδίου) και συνολική ισχύ 232 MW.

Ο λαός της περιοχής έχει απαντήσει αρνητικά με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην οροσειρά της Δίρφυς βροντοφωνάζοντας: «δεν παραδίδουμε τη Δίρφυ στους επιχειρηματικούς ομίλους!»

Θα επαναλάβουμε: Δεν είναι το πρόβλημα η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας. Άλλωστε η πρόταση μας είναι για ισορροπημένη αξιοποίηση όλων των εγχώριων μορφών ενέργειας με γμώνονα τις λαϊκές ανάγκες, με φθηνό ρεύμα για το λαό, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. 

Αυτή η πρόταση, που είναι η μόνη που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας, βρίσκει εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της ενέργειας που έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα, να λεηλατούνται τα βουνά μας, να μην έχουμε ενεργειακή επάρκεια ακριβώς γιατί κριτήριο για την παραγωγή της ενέργειας γίνεται το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων ντόπιων και ξένων. 

Οι οποίοι έχουν όλο το νομικό οπλοστάσιο από τις κυβερνήσεις για να αδειοδοτούνται, να παίρνουν ζεστό χρήμα και να βγάζουν τεράστια κέρδη εις βάρος της ζωής μας.

Με αυτή τη λογική δε θα αφήσουμε να προχωρήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα των κατοίκων του δήμους μας για αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Είναι ο μόνος δρόμος.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

- Τι ενημέρωση έχει σχετικά με το θέμα.

- Σε τι ενέργειες θα προβεί για να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη για το περιβάλλον και τις ζωές μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Διρφύων – Μεσσαπίων
Η δημοτική σύμβουλος
Γεωργία Πύθουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...