Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων Β. Εύβοιας: «Το θαύμα κρατάει λίγες μέρες»

Όπως λέει ο λαός μας «το θαύμα κρατάει λίγες μέρες»… Έτσι και με την πράξη ορισμού αναδόχου αποκατάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε από την πρώτη στιγμή για το καθεστώς των αναδόχων.

Τι φαίνεται λοιπόν:
1. Δεν ξεκινάει κανένα έργο αν δε βρεθεί ανάδοχος. Αυτή τη στιγμή μόνο για τη μελέτη της Λίμνης υπάρχει ενδιαφέρον ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στα αζήτητα μέχρι να του έρθει κανενός ομίλου να «φιλοτιμηθεί». Βέβαια, το «φιλότιμο» όταν αναφερόμαστε σε ομίλους, δεν είναι τίποτα άλλο από τα σάλια τους που τρέχουν για τις μπίζνες με φούντες που ανοίγουν στις πλάτες μας.

2. Φανταστείτε(!) η εταιρεία ανάδοχος για την ανασύσταση των δασών είναι μια εταιρεία που έχει ξεχερσώσει χιλιάδες στρέμματα δάσους για να στήσει ανεμογεννήτριες!

3. Το καθεστώς της αναδοχής δεν εγγυάται τις εργασιακές σχέσεις, δεν εγγυάται ότι η δουλειά όσων από εμάς δουλέψουν στα έργα θα πληρωθεί. Ήδη από τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον υπουργού Σκρέκα για 6 ευρώ το τρέχον μέτρο έχει υποστεί μείωση στα 4,2 ευρώ το τρέχον μέτρο για τα κορμοδέρματα και η πληρωμή των ασφαλίστρων θα γίνει από τη τσέπη των ρετσινάδων.

4. Οι μελέτες και οι ανάδοχοι, είναι μόνο για τα αντιδιαβρωτικά έργα, δηλαδή για έργα για τη συγκράτηση του εδάφους και των σπόρων. Αυτά τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση του δάσους, δεν προστατεύουν από τις πλημμύρες. Τα αντιπλημμυρικά έργα σαν πιο ακριβά δεν τα προϋπολογίζουν φαίνεται πως αυτά τους πέφτουν «ακριβά» και οι ζωές μας «φτηνές».

Άρα η σούμα είναι…μεροκάματα πείνας για όσο- όταν και άμα βρίσκουν οι όμιλοι την ευκαιρία να αρπάξουν, ανάδοχοι που προσδοκούν αντισταθμιστικά για τις «χορηγίες» τους και το κυριότερο καμία αντιπλημμυρική προστασία για το λαό της Βόρειας Εύβοιας.

Σε αυτή την προκλητική κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα μας! Καμία εμπιστοσύνη! Καμία αναμονή! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

Ραντεβού όλοι στην περιφέρεια Στερεάς στη Χαλκίδα Παρασκευή 17/9 στις 18:00!

Θα είναι μαζί μας σωματεία της Χαλκίδας και οι πλημμυροπαθείς του Ληλαντίου & Ψαχνών! Βουλιάζουμε τον τόπο από τον κόσμο για να μη μας βουλιάξουν με τις πλημμύρες! Κρατική Χρηματοδότηση εδώ και τώρα!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ


 ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 18:00 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας θα πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα.

Η εγκληματική καθυστέρηση στην έναρξη των άμεσων και αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας όχι μόνο μας ανησυχεί σοβαρά αλλά έχει δημιουργήσει εύλογο φόβο σε όλο το λαό της περιοχής, γιατί μεγαλώνει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε από τις πλημμύρες, όσους δεν θρηνήσαμε από τη φωτιά.

Γι αυτό με την κινητοποίηση μας αυτή - στην οποία καλούμε όλο το λαό της Εύβοιας – θέλουμε να διατρανώσουμε την ανάγκη άμεσης υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων όπως και της άμεσης απόδοσης αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες στο 100% της ζημιάς.

Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας προς την Περιφέρεια και στους Φάνη Σπανό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Γιώργο Κελαϊδίτη Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας για την προκλητικά συνεχιζόμενη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων και ζητάμε συνάντηση μαζί τους την ίδια μέρα στις 19:00 στην Αντιπεριφέρεια Εύβοιας.


Για την κινητοποίηση δρομολογούνται λεωφορεία:

· Από Ροβιές 16:00, ακολουθούν Λίμνη 16:20, Κεχριές 16:40, Κύρινθος 16:50. Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6972636475

· Από Παπάδες 16:00, ακολουθούν Διασταύρωση Κερασιάς 16:20, Αγ.Άννα 16:35, Στροφυλιά 16:50. Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6940140091

· Από Ιστιαία (πίσω από Γαλαξία) 15.45. Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6989852767

· Από Πευκί 15.45, ακολουθούν Βασιλικά 16.20. Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6971914606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...