Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ για τα σχέδια δημιουργίας αμερικανικής βάσης στη Σκύρο

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική - 
Συμφωνία για τις Βάσεις! - Να μη μετατραπεί η Σκύρος σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί πολύ επικίνδυνα σχέδια για το λαό μας και τους άλλους λαούς. Συνεχίζοντας το λεγόμενο «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνει την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις με 5ετή διάρκεια (από μονοετή), με κατεύθυνση διαρκούς ανανέωσης και δημιουργία νέων βάσεων.

Η νέα συμφωνία για τις Βάσεις, που περιλαμβάνει και τη Σκύρο, αποτελεί μέρος της υλοποίησης της εγκληματικής στρατηγικής "ΝΑΤΟ 2030" για να ενισχυθούν η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Ανατ. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το "πρώτο πυρηνικό πλήγμα", στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η νέα συμφωνία αποτελεί βήμα περεταίρω κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μετά την έλευση της μόνιμης ΝΑΤΟϊκής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο με πρόσχημα το μεταναστευτικό, μετά την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο, την αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Patriot» και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στη Σ. Αραβία, την προετοιμασία υποδομής για πυρηνικά όπλα στον Άραξο.

Η ελληνική αστική τάξη ενισχύει την επιθετικότητά της για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτό υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η μετατροπή της Σκύρου σε αμερικανοΝΑΤΟϊκο ορμητήριο δε θα συμβάλει στην αποτροπή της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αντίθετα, μπλέκει τη χώρα πιο βαθειά στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα δημιουργώντας νέους κινδύνους για το λαό της Σκύρου, της Εύβοιας και συνολικά της χώρας μας.

Με τις αμερικανικές βάσεις η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή σε στόχο αντιποίνων, όπως έχουν δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια αυτών των κρατών.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς τους είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών. Βάζουν "δυναμίτη" στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η ΕΕ κινείται μαζί με το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ετοιμάζει τον δικό της στρατό, τον "ευρωστρατό".

Ο λαός να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα, που έχουν ματώσει και ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με τα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία!.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σκύρου και της Εύβοιας να δυναμώσουν τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, για:
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή στη Σκύρο ή σε άλλη περιοχή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον «ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...