Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (20/9/2021), η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς και των συνεπειών που είχε και έχει στο λαό του Δήμου αλλά και όλης της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Όπως αποδείχθηκε από τη συζήτηση, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης, δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα αφού από τα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης, κανένα δεν ήταν σχετικό με την καταστροφή που βιώνει η
περιοχή.

Όμως και οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τις αποζημιώσεις όλων των πληγέντων στο 100% των ζημιών, των αποζημιώσεων κτηνοτρόφων, γεωργών και μελισσοκόμων καθώς και της εξασφάλισης τροφών, της ενίσχυσης του εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων στην εστίαση και τον τουρισμό λόγω απώλειας εισοδήματος, τις απαλλαγές από φόρους και τέλη που πρέπει να έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου ως πυρόπληκτοι, ήταν "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε....".

Βέβαια δεν περιμέναμε τις απαντήσεις του Δήμαρχου για να αποκαλυφθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, πέρα από κάποιους καθαρισμούς μικρής κλίμακας σε χείμαρρους και ποτάμια που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζουν προστασία των κατοίκων.

Επίσης η μόνη αναφορά που έγινε ήταν τροποποίηση του προϋπολογισμού για έργα που αφορούν την πλημμύρα του "Ζορμπά" και θα έπρεπε να έχουν γίνει από το 2018....

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όταν για την καταστροφή από το "Ζορμπά" το 2018 τα έργα δεν έχουν γίνει, πότε θα γίνουν τα έργα για την αποκατάσταση από τη φετινή πυρκαγιά και τι μας περιμένει, όταν χωριά όπως Λίμνη, Ροβιές, Μετόχι, Σπαθάρι, Πήλι, Αγία Άννα, Αχλάδι κ. ά., βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα" σε ενδεχόμενες αυξημένης έντασης και διάρκειας βροχοπτώσεις.

Στην απαίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για απαλλαγή όλων των δημοτών από δημοτικά τέλη και φόρους για ένα χρόνο αφού όλοι είμαστε πυρόπληκτοι, ο Δήμαρχος απάντησε ότι αυτό αφορά μόνο όσους έχουν πληγεί από τη φωτιά άμεσα δηλ. να κάηκε το σπίτι τους, λες και όλοι οι υπόλοιποι που έχασαν περιουσίες, κοπάδια, καλλιέργειες, μηχανήματα & εργαλεία, πελάτες κ. ά. δεν έχουν πληγεί και μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά....

Την ίδια ώρα στα ΜΚΔ δίνουν πληροφόρηση ότι "κατόπιν ενεργειών του Δήμαρχου" σώθηκαν οι ρετσινάδες με την 15ετη απασχόλησή τους όπως την προτείνει η κυβέρνηση.

Τους πληροφορούμε ότι η κυβέρνηση μιλάει επι της ουσίας για 7ετή απασχόληση, ενώ ήταν και παραμένει κύριο αίτημα των ρετσινάδων και του Σωματείου τους, η εξασφάλιση δουλειάς στην ανασύσταση του δάσους σε βάθος 15ετίας και πως αν και σε όποιο βαθμό αυτό ικανοποιηθεί θα είναι αποτέλεσμα του ανυποχώρητου αγώνα τους, τον οποίο συνεχίζουν αποφασιστικά και μαζικά μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων.

Ο κ. Δήμαρχος ας εξασφαλίσει άμεσα -αν θέλει- τις αναγκαίες ζωοτροφές για όλους τους κτηνοτρόφους ανεξαιρέτως και όχι να κάνει μαγειρέματα με την ΤΕΡΝΑ και να αξιοποιεί την ανάγκη τους για μικροπολιτικά παιχνίδια, αποκλείοντας επιλεκτικά κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη ζωοτροφών για τα κοπάδια τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας στηρίζει και θα συνεχίσει τον ανυποχώρητο αγώνα μαζί με όλους τους κατοίκους του Δήμου, για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως αυτά διαμορφώθηκαν ομόφωνα στο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της 21ης Αυγούστου στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Θα βάζει μπροστά στις ευθύνες τους Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο για όσα πενήντα (50) μέρες μετά την πυρκαγιά δεν έχουν γίνει και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Κυβέρνηση Δήμος και Περιφέρεια είναι στη μια πλευρά και με σύμπνοια υλοποιούν την πολιτική που θεωρεί "κόστος" τα αναγκαία έργα για τη ζωή όλων μας και στην άλλη πλευρά είναι ο λαός της περιοχής, όλοι εμείς που θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε το λαό της περιοχής, όλους τους κατοίκους, να συμμετέχουν μαζικά στη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ το Σάββατο 2 Οκτώβρη 2021 8.00 μ.μ. στον Κόμβο Στροφυλιάς, αγωνιστική κινητοποίηση που έχει ανακοινώσει η Συντονιστική Επιτροπή Πληγέντων Β. Εύβοιας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...