Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Το Νοσοκομείο Κύμης δεν κλείνει, δεν συγχωνεύεται και δεν υποβαθμίζεται

Το παρών στα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Κύμης έδωσε το Σάββατο 31 Ιουλίου, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας συνεχάρη τους ευεργέτες για τη δωρεά και είχε συνομιλία τόσο με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, όσο και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε τα εξής:
«Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που παρευρίσκομαι απόψε εδώ, στην όμορφη Κύμη, προκειμένου να εγκαινιάσουμε το νέο σύγχρονο αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο της, το οποίο φέρει το όνομα του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας “Γεώργιου Παπανικολάου”:

Πρώτον, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να ευχαριστήσω τους ευεργέτες για την προσφορά τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Βενιζέλο και το Σωματείο “Αγαπώ και Πράττω”, που με τις δωρεές τους εξασφαλίστηκε η αγορά του αξονικού τομογράφου.

Δεύτερον, για να συγχαρώ το ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο υπό αντίξοες συνθήκες, κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να εξακολουθήσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής, εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Τρίτον, για να σας διαβεβαιώσω ότι το Νοσοκομείο Κύμης δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευτεί ή να υποβαθμιστεί, αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστεί με την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού. Άλλωστε, και η αποψινή βραδιά με τα εγκαίνια του νέου αξονικού τομογράφου αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, επισκέφτηκα τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον οποίο ζήτησα την αναβάθμιση των περιφερειακών Νοσοκομείων της Κύμης και της Καρύστου. 

Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο Κύμης τόνισα ότι καλύπτει τις ανάγκες μιας απομακρυσμένης και πολυάριθμης περιοχής στο ανατολικό άκρο της Εύβοιας. Άλλωστε, όπως επισήμανα, πρόκειται για ένα ιστορικό Νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά, που μετά το Γ. Ν. Χαλκίδας, είναι το δεύτερο που διαθέτει μονάδα τεχνητού νεφρού. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης συμφώνησε με την επιχειρηματολογία μου και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιφερειακών μας Νοσοκομείων. Την ίδια δέσμευση, ότι το Νοσοκομείο Κύμης δεν θα κλείσει, έδωσε ο Αν. Υπουργός Υγείας, μετά από λίγες μέρες και στη Βουλή».

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ενώ το παρών έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κονιστρών Κωνσταντίνος Δημάς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον covid-19 της ΠΕ Ευβοίας Ανδρέας Τοουλιάς, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κύμης και άλλων υγειονομικών μονάδων της Εύβοιας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...