Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: Επαγρύπνηση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Επαγρύπνηση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς - 
Οργάνωση και πάλη για μέτρα προστασίας της ζωής και του Περιβάλλοντος

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος σε επαγρύπνηση και επιφυλακή τις επόμενες μέρες καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία κάνουν λόγο για κύμα ισχυρού καύσωνα, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα συνεχίσει να παραμένει μεγάλος.
Τα συνεχόμενα περιστατικά πυρκαγιών τις προηγούμενες μέρες σε Μύτικα, Λίμνη, Κάρυστο, Αλιβέρι και αλλού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σε κάποια από αυτά υπάρχουν και ενδείξεις εμπρησμού.

Δεν είναι αναπόφευκτο κάθε καλοκαίρι να ζούμε υπό την ίδια απειλή!

Ο λαός της Εύβοιας έχει πικρή πείρα από τις τραγικές συνέπειες των μεγάλων και ελλείψεων στην πυροπροστασία και δασοπροστασία: 6 άνθρωποι, 200 χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και άλλα τόσα καλλιεργειών έχουν καεί τα τελευταία 15 χρόνια στην Εύβοια! Για την κατάσταση αυτή έχουν διαχρονικές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διατηρούν υποστελεχωμένη και χωρίς τον αναγκαίο - σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και προστασίας την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που αντιεπιστημονικά έχουν διαχωρίσει την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, που αντιμετωπίζουν τα δάση ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης και δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας, του Τουρισμού και άλλων κλάδων να κάνουν μπίζνες στα αποκαΐδια.

Τώρα απαιτείται να οργανωθεί η πάλη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, για την προστασία των δασών!

Σήμερα υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για να προβλεφθούν οι παράγοντες που συμβάλουν στην εκδήλωση των πυρκαγιών, υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης πρόβλεψης για τις επικίνδυνες μέρες και περιοχές. 

Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, που θα βασίζεται σε ένα εκπαιδευμένο και στελεχωμένο Πυροσβεστικό Σώμα και Δασική Υπηρεσία είναι η λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ και των κυβερνήσεων που λέει κυνικά πως «το σπίτι του φτωχού είναι πιο συμφέρον οικονομικά να το αποζημιώνεις», είναι η γη και το δάσος εμπόρευμα. 

Σε τελική ανάλυση, η καπιταλιστική εκμετάλλευση, που μόνο σκοπό έχει το κέρδος, αποδεικνύεται ασυμβίβαστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...