Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη την σύνδεση των παρακάμψεων Χαλκίδας-Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου

Την ανάγκη διασύνδεσης των παρακάμψεων Χαλκίδας-Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χαλκίδα. 

Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας, συμμετέχοντας στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους θεσμικούς παράγοντες στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, «είναι απαραίτητο να υπάρξει η κατάλληλη οδική συναρμολόγηση των παρακάμψεων, ώστε οι παρακάμψεις Χαλκίδας-Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου να γίνουν λειτουργικές».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προωθήσει στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή την ενοποίηση των τεσσάρων (4) παρακάμψεων, ώστε να αποτελέσουν ενιαίο οδικό άξονα. 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν θα είναι πρακτικά εύκολο οι χρήστες της οδού Χαλκίδα - Λέπουρα να κινούνται κάθε τόσο σε παρακάμψεις, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις. Χαρακτηριστικά, η οδός Χαλκίδα-Λέπουρα είναι 56 χλμ, με τις παρακάμψεις να φτάνουν τα 28,5 χλμ., (παράκαμψη Βασιλικού 7,5 χλμ, Αμαρύνθου 7 χλμ, Αλιβερίου 14 χλμ). 

Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλο ρίσκο οι σημαντικοί πόροι που θα επενδυθούν στις παρακάμψεις να μη φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και την αντίστοιχη αύξηση χρηστικότητας, καθώς αρκετοί οδηγοί θα προτιμήσουν να ακολουθήσουν το ήδη υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Γι’ αυτό η διασύνδεση των παρακάμψεων μεταξύ τους με έναν νέο άξονα κρίνεται απαραίτητη.



Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε τον προβληματισμό του στον Πρωθυπουργό, ζητώντας τη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα ενοποίησης των παρακάμψεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας είναι ένα τεράστιο έργο που προχωράει με τις παρεμβάσεις των δικών μας κυβερνήσεων. Κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εγείρονταν διαρκώς ζητήματα με αποτέλεσμα το έργο να βαλτώσει. Δε χωρά αμφιβολία ότι το εμβληματικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας και τα άλλα έργα θα προχωρήσουν και θα φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβαθμίζοντας αισθητά το οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια στην Εύβοια. Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαίο να δημιουργηθεί και ένας νέος άξονας ενοποίησης των παρακάμψεων, ώστε όσοι τον διασχίζουν να γλυτώνουν χρόνο και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...