Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Β. Αποστόλου: Να αντιδράσουμε στην απόφαση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο των μισών υποκαταστημάτων του στην Εύβοια

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την κινητοποίηση της 14ης Ιουνίου 2021 των κατοίκων Νέων Στύρων, εναντίον της απόφασης του Δ.Σ. των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (ΕΛΤΑ) να καταργήσει το υποκατάστημα Νέων Στύρων:

«Οι αποφάσεις της Διοίκησης των ΕΛΤΑ αλλά και οι νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης το τελευταίο χρονικό διάστημα με το ν. 4758/2020, έχουν βάλει σε τροχιά απαξίωσης και υποβιβασμού το έργο που προσφέρουν τα ΕΛΤΑ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας από τα 16 περιφερειακά καταστήματα τα 13, που είχαν από 2 έως 4 τομείς διανομής, τροποποιούνται σε μονοπρόσωπα με τεράστιο τομέα αγροτικού δρομολογίου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι ανέφικτο να εκτελεστεί το συγκεκριμένο έργο από ένα ταχυδρόμο, πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να κλείσουν τα μισά υποκαταστήματα και να παραμείνουν μόνο τα 8.

Τα περιφερειακά καταστήματα που θα κλείσουν σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι στο Μαρμάρι, στα Νέα Στύρα, στο Αυλωνάρι, στην Αμάρυνθο, στο Βασιλικό, στα Λουτρά, στο Μαντούδι και στα Ψαχνά ή στην Νέα Αρτάκη.

Σε αυτή την εξέλιξη έχω ήδη αντιδράσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και η απάντηση που πήρα ήταν χαρακτηριστική: Το σίγουρο είναι είναι ότι τα ΕΛΤΑ έχουν μπει σε μια πορεία μείωσης του προσωπικού τους από την εθελούσια έξοδο εργαζομένων και τη μερική ιδιωτικοποίηση του έργου τους, που ήδη εφαρμόζουν.

Στην πορεία αυτή είναι σίγουρο ότι θα καταργηθούν και περιφερειακά καταστήματα.

Σε αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Είναι θετικό ότι η τοπική κοινωνία των Νέων Στύρων έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...