Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Αίτημα για ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου για ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
αξιότιμε κ. περιφερειάρχη, λόγω το ότι πολλά, που έχουν απασχολήσει το περιφερειακό συμβούλιο, βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα, λόγω του οτι τα περισσότερα θέματα της ερχόμενης συνεδρίασης είναι τυπικού - διαδικαστικού χαρακτήρα, λόγω του ότι ο χρόνος σίγουρα μας το επιτρέπει, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε συνοπτικά, για τα παρακάτω ζητήματα:

· Ποια είναι η πορεία της εγκατάστασης των Αιολικών Πάρκων στην Εύβοια και συνολικά των ΑΠΕ στη Στερεά και ποιες οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής.

· Ποια μέτρα Δασοπροστασίας- πολιτικής προστασίας, έχετε λάβει για τα δάση της Εύβοιας αλλά και συνολικότερα για τη Στερεά.

· Ποιες οι εξελίξεις σχετικά με τα Παρατηρητήρια Αλιβερίου και Ασωπού.

· Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της περιφέρειας, στη λειτουργία των Υδατοδρομίων.

· Πως αντιμετωπίζουμε την τουριστική περίοδο, σε σχέση με τις Λιμενικές υποδομές Μαντουδίου (Κυμάσι, λιμάνι, παραλιακός δρόμος).

· Ποια είναι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής στην επιχειρούμενη αποψίλωση υπηρεσιών στη Στερεά.

· Παρατηρείται υποχρηματοδότηση των έργων που είναι σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, ποια είναι η αιτία.

Ήδη σας είναι γνωστό οτι η "Στερεά Υπεροχής" έχει καταθέσει και τρεις ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση 4 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, τα σοβαρότατα προβλήματα ύδρευσης της Λιχάδας και τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στους αγρότες της Φθιώτιδας.

Είναι προφανές οτι η ενημέρωση του Σώματος σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και χρήσιμη.

Με εκτίμηση
Δ. Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...