Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Παρέμβαση Δ. Παρασκευά για την υποβάθμιση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Ν. Στύρα

Παρέμβαση του Δ. Παρασκευά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για την υποβάθμιση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Ν. Στύρα

Ως έκτακτο θέμα, μετά από αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Νέων Στύρων, συζητήθηκε η υποβάθμιση του καταστήματος των ΕΛΤΑ.

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων των Στύρων για καμιά υποβάθμιση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Ν. Στύρα τονίζοντας πως μόνο η κινητοποίηση των κατοίκων μπορεί να αποτρέψει την υποβάθμιση όπως έγινε και στο Μαρμάρι.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Δ. Παρασκευά:

«Είναι κοροϊδία η δικαιολογία που προβάλλει η διοίκηση των ΕΛΤΑ για την υποβάθμιση του καταστήματος των Ν. Στύρων, λέγοντας πως οφείλεται στη συνταξιοδότηση του μόνιμου υπαλλήλου και για αυτό μετατρέπεται σε "θυρίδα συναλλαγής". Είναι κοροϊδία γιατί η διοίκηση ξέρει πότε συνταξιοδοτείται ένας υπάλληλος άρα θα μπορούσε έγκαιρα να προσλάβει άλλον ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα.

Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική της διοίκησης των ΕΛΤΑ, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις, για μείωση προσωπικού και κλείσιμο καταστημάτων. Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από την απάντηση των ΕΛΤΑ σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου για την υποβάθμιση του καταστήματος της Καρύστου που επίσης έχε υποβαθμιστεί λόγω συνταξιοδοτήσεων. 

Αναφέρει η διοίκηση των ΕΛΤΑ πως: "Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ, σύµφωνα µε το ισχύον νοµοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδροµικών Υπηρεσιών σε όλη τη Χώρα και λειτουργούν ως Ανώνυµη Εταιρεία, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι τα Ταχυδρομεία δε λειτουργούν με κριτήριο να καλύψουν τις ανάγκες περιοχών όπως η Κάρυστος, τα Στύρα ή το Μαρμάρι που είτε έχουν σημαντικό πληθυσμό, είτε είναι απομακρυσμένες από άλλες περιοχές και καλύπτουν χωριά σε μεγάλες αποστάσεις, όπως αναφέρει και το ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας.

Συμφωνούμε με το ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας, όμως πρέπει να τονίσουμε πως η υποβάθμιση μπορεί να αποτραπεί μόνο από την κινητοποίηση του κόσμου και των φορέων όπως έγινε και στο Μαρμάρι.

Για αυτό ήταν πολύ σημαντική η κινητοποίηση που έγινε προχθές και πρέπει να επαναληφθεί!»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...