Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση για την απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Εύβοιας

Μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 14/6/2021 ζητήσαμε με μέιλ προς όλα τα μέλη του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ την άμεση δράση όλων για την επιτυχία της απεργίας καθώς και την έκδοση επείγουσας ανακοίνωσης –καλέσματος καθολικής συμμετοχής όλων των μελών ,πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργία ,αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα στην πλατεία Αγοράς, όπου καλούσαν και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και Ενώσεις και όπου είχε πραγματοποιηθεί και η προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση στις 10/6/2021
.

Αντί όμως να γίνει συζήτηση επί της πρότασης αυτής με συνεδρίαση του Ν.Τ. την όποια άμεσα έπρεπε να συγκαλέσει το προεδρείο…. Λάβαμε έκπληκτα όλα τα μέλη δελτίο τύπου με την απόφαση της ΔΗ-ΣΥ( πρώην ΠΑΣΚ) που έχει την πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Τμήματος .

Αποφάσισαν δηλαδή μόνοι τους χωρίς συνεδρίαση ,χωρίς συζήτηση στο όργανο και καθυστερημένα, αφού καταθέσαμε την πρόταση μας (μέχρι τότε δεν έκαναν καμία κίνηση για την οργάνωση της απεργίας). 

Αποφάσισαν να καλέσουν τους συναδέλφους που θα απεργήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προέδρου και εφόσον υπάρξει σημαντικός αριθμός συμμετοχής, να ναυλώσουν λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος , στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Είναι ολοφάνερη η απαράδεχτη προσπάθεια τους- κάνοντας κατάχρηση της πλειοψηφίας που έχουν- να καταργήσουν βασικές συνδικαλιστικές λειτουργίες του οργάνου και να υποσκάψουν την επιτυχία της απεργίας, εφαρμόζοντας στην ουσία απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεχτες πρακτικές και τις μεθοδεύσεις και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου να συμμετέχουν δυναμικά και αποφασιστικά στην απεργία της 16ης Ιουνίου καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στις 10.00 στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Τα εκλεγμένα μέλη
Σταματούκος Βαγγέλης
Άννα Χαλκίδα 15 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...