Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου για τη στάση του Γραμματέα του ΔΣ

Στο διοικητικό συμβούλιο ήρθε άλλη μια φορά ως θέμα τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου Κύμης. Με δεδομένο ότι πρέπει να ασκηθούν όλα τα μέσα πίεσης από την μεριά του δήμου για να προχωρήσει το οργανόγραμμα που βρίσκεται στο υπουργείο ώστε επιτέλους να ενισχυθεί το Νοσοκομείο από ιατρικό προσωπικό, η Λαϊκή Συσπείρωση και όχι μόνο, υπερψήφισε την πρόταση Νέων Οριζόντων για να συζητηθεί ως πρώτο το θέμα του Νοσοκομείου και όχι τελευταίο (18ο) όπως είχε τοποθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορήθηκε από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μια και τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και καταγράφηκε η απαράδεκτη και
ψευδής φράση του, ότι «ο Κέκης είναι ουρά του Θωμά».

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο Δ.Σ. ένα τέτοιο θέμα. Τον Αύγουστο του 2020 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράταξη της Συμπολιτείας, είχε ξαναφέρει ως θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου. 

Τότε επιχειρήθηκε με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές, να δοθεί μια αναποτελεσματική πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της κάλυψης των κενών θέσεων από την κυβέρνηση σε μετακίνηση ιατρικού προσωπικού προς το Γ.Ν. Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Σκύρου και μάλιστα με την διαδικασία του «εντέλλεστε». Με πλειοψηφία αποφασίστηκε να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, το οποίο και το στηρίξαμε. Επίσης συμμετείχαμε και στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείο το καλοκαίρι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρόσφατα στις 22 Μαρτίου 2021 αιτήθηκε να μπει ως Θέμα: «Η άμεση στήριξη του Γ. Νοσοκομείου Κύμης» σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, με δεδομένο πως μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, ειδικά στην παρούσα φάση που καλούνταν οι εργαζόμενοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορονοϊού. 

Και ζητούσε από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να ζητήσει την ενίσχυση του Νοσοκομείου ώστε να μην οδηγηθεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων της περιοχής μας. 

Με το αίτημά μας ζητούσαμε επίσης την εξασφάλιση και τον εκσυγχρονισμό του αναγκαίου ιατρό-τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Κύμης και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων, και να μονιμοποιηθούν άμεσα δίχως όρους και προϋποθέσεις όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.

Ενέργεια που προκάλεσε τότε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου παρουσία εκπροσώπων και των επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κύμης.

Άραγε ο γραμματέας του ΔΣ θεωρεί «ουρά του κ. Θωμά» ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Αντιδήμαρχο Κύμης; Μάλλον όχι…

Αυτό που πιθανώς ενοχλεί είναι πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τη στάση της στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδείξει πως δε γίνεται ουρά ούτε του νυν, ούτε του πρώην Δημάρχου όπως θα ήθελαν κάποιοι. Έχουμε αποδείξει πως μοναδικό κριτήριο της κάθε φορά στάσης μας είναι η υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
 Κώστας Κέκης 
 Κώστας Καρτελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...