Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αύριο, Πέμπτη 6 Μάη, η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Κάρυστο

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! - Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο, έναν αιώνα μετά την καθιέρωση της 8ωρης εργασίας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι αναχρονιστικό ο εργαζόμενοι να έχουμε σταθερό εργάσιμο χρόνο, χρόνο για ξεκούραση και για τις οικογένειές μας.

Είναι πρόκληση να μας λένε πως είναι «επιθυμία των εργαζομένων» η 10ωρη δουλειά και πως θα ισχύει «με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου» την ώρα που στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί η τρομοκρατία της εργοδοσίας υπό την απειλή της απόλυσης, την ώρα που τα συνεχή 10ωρα επικρατούν όποτε θέλει ο εργοδότης, ενώ είναι καθεστώς σε κλάδους όπως ο τουρισμός και ο επισιτισμός.

Αυτές οι συνθήκες μας οδηγούν σε επαγγελματικές ασθένειες, σε ατυχήματα που μας σακατεύουν, ακόμη και σε θανάτους, όπως πριν περίπου έναν μήνα στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας που κάηκαν 3 συνάδελφοί μας. 

Μετά τους συνεχόμενους νόμους των κυβερνήσεων που καταργούν τα δικαιώματά μας και κάνουν τη ζωή μας λάστιχο τώρα θέλουν να μας δώσουν τη χαριστική βολή, για να μας μετατρέψουν σε εργαλείο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουμε τη σφαγή μας. Για αυτό, μαζί με την κατάργηση του 8ωρου, φέρνουν και το νέο συνδικαλιστικό νόμο. 

Συνέχεια των ρυθμίσεων που βάζουν εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελεί η ρύθμιση για την ψηφιακή ψηφοφορία, ο περιορισμός των διαδηλώσεων και η αστυνομοκρατία που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση.

Μάλιστα, η κατάργηση του 8ωρου και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος αποτελούν «προαπαιτούμενα» για τις δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Δηλαδή για την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών για νέες «πράσινες επενδύσεις», σαν αυτές που γεμίζουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες και για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» της οικονομίας, για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως συμβαίνει με την τηλεργασία.

Την ίδια ώρα μετράμε πάνω από 10.000 νεκρούς συνανθρώπους μας από κορονοϊό εξαιτίας του «ξεχαρβαλωμένου» συστήματος Υγείας και της διαχείρισης της πανδημίας με κριτήριο τα «πρωτόκολλα» των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία της Υγείας.

Αντί για κατάργηση του 8ωρου και των δικαιωμάτων μας,μέτρα προστασίας από την πανδημία και ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

§ Να μην κατατεθεί ο νόμος για την κατάργηση του 8ωρου.

§ Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

§ Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

§ Θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

§ Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών. Διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

§ Καμιά παρεμπόδιση στη δράση σωματείων, συλλόγων και των συνδικαλιστών.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, 10:30 πμ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...