Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Η Επιτροπή αγώνα φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας για τη Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Εύβοιας και τον Αντιδήμαρχο Καρύστου Γιώργο Οικονόμου

Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη, 13 Απριλίου, στην διαδικτυακή συνάντηση που οργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού, η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων Νέας Δημοκρατίας και η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Εύβοιας με θέμα τα αιολικά στην Εύβοια, ο Αντιδήμαρχος Καρύστου, κ. Γεώργιος Οικονόμου ανέφερε «στην Κάρυστο ο κόσμος τις θέλει τις ανεμογεννήτριες και μόνο κάτι κουμουνιστές φωνάζουν».

Πέρα από έκπληξη, αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά διότι ο κ. Οικονόμου έχει, από τον Αύγουστο του 2020, ψηφίσει και τις τρεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου.

Αλήθεια, τι μεσολάβησε και
άλλαξε γνώμη;

Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να ενημερώσει την τοπική κοινωνία σε μια τέτοια συνάντηση υψηλού κυβερνητικού αλλά και κομματικού επιπέδου, με κεντρικούς ομιλητές τον Κωνσταντίνο Αραβώση, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Φέγγο, Προϊστάμενο Στρατηγικών Επενδύσεων, Γεώργιο Στεργίου, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, βουλευτές Εύβοιας κ.α., με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στη εν λόγω συνάντηση;

Με δεδομένα ότι η ΔΗΜ. ΤΟ. Καρύστου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Δρόσο και ο δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος δεν ήταν παρών, είναι εύλογο το ερώτημα και πρέπει να απαντηθεί αν ο κ. Οικονόμου εκπροσωπούσε τον δήμαρχο και την παράταξή του - όπως μάλλον προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Εύβοιας - ή τον εαυτό του και μόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες κυβερνητικοί στη συνάντηση χρήσιμο θα είναι να λάβουν υπόψη τους για τη στάση της τοπικής κοινωνίας και τις ανοχές της απέναντι σε νέες ανεμογεννήτριες, τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ κι όχι την περίεργα όψιμη άποψη του κ. Οικονόμου, διότι θα οδηγηθούν σε λάθος συμπεράσματα και αποφάσεις, που ο αντίκτυπός τους θα κλονίσει την τοπική κοινωνική ηρεμία και συνοχή, που είναι απαραίτητη σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Επίσης, πριν λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους να συνεκτιμήσουν ότι η Νότια Καρυστία, η οποία έχει προσφέρει όσο καμία άλλη περιοχή στην «πράσινη ενέργεια», δικαιούται μια ισότιμη μεταχείριση και, αν δεν την έχει, θα εξαντλήσει κάθε μέσο για να αποτρέψει την τοποθέτηση έστω και μίας επιπλέον ανεμογεννήτριας.

Σημ: Επισυνάπτονται οι 3 ομόφωνες αποφάσεις στις οποίες ο κ. Οικονόμου είχε ψηφίσει θετικά στο να μην τοποθετηθεί καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο δήμο Καρύστου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...