Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις Εστίασης

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπ. Οικονομικών κ. Αθ. Πετραλιά η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού δίδεται ανεξαρτήτως μείωσης τζίρου, ως Μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο.

Στο Μέτρο εντάσσονται όλες οι επιχειρήσεις που έχουν κύριο ΚΑΔ, ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα ή κύριο ΚΑΔ υποκαταστήματος στους κλάδους και τις περιοχές που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Ενδεικτικά, κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: Τουρισμός, Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ταξιδιωτικά γραφεία, Μεταφορές, ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία, Πλωτές μεταφορές, Ενοικιάσεις σκαφών, Πολιτισμός, Θέατρα, Κινηματογράφοι, Συναυλιακοί χώροι, Πολιτιστική εκπαίδευση, Σχολές χορού, Τέχνες του θεάματος, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Ζωολογικοί κήποι, Αθλητισμός, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Γυμναστήρια, Αθλητική εκπαίδευση, Καταστήματα ΟΠΑΠ, Παιδότοποι, Πάρκα αναψυχής, Φυσική ευεξία, Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων και άλλοι κλάδοι στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, βάσει των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τα έκτακτα μέτρα προστασίας.

Το μέτρο υπόκειται σε έγκριση της Επιτροπής για κρατικές ενισχύσεις και το πλαίσιο είναι αυστηρά καθορισμένο στους κλάδους στους οποίους επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Η Κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, μέσω απευθείας επιχορήγησης, κατανέμοντας τους πεπερασμένους δημοσιονομικούς πόρους με τρόπο, πρωτίστως, κοινωνικά δίκαιο.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Επιμελητήριο Εύβοιας με την παρούσα ζητά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ανεξαρτήτως μείωσης τζίρου, να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις Εστίασης. 

Το αίτημα κατατίθεται αφενός μεν διότι ότι το Επιμελητήριο μας έχει τη βεβαιότητα πως από τη Νέα Δράση, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις Εστίασης, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, θα απορριφθούν πολλές επιχειρήσεις, αφετέρου δε, διότι ότι οι επιχειρήσεις Εστίασης θα παραμείνουν και αυτές κλειστές, με την ίδια κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο.

Με τον τρόπο αυτό, το ορισμένο από το Υπουργείο όλο πλαίσιο, δηλαδή της κατανομής των πεπερασμένων δημοσιονομικών πόρων με βασική κατεύθυνση την κοινωνικά δίκαιη στήριξη των επιχειρήσεων θα γίνει πράξη. Σε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι το Μέτρο θα αποκλίνει της φιλοσοφίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...