Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ο Ζάχος Χατζηνικολής σχετικά με τις χορηγίες και δωρεές στον Δήμο Καρύστου

Φίλες και Φίλοι .
Κατά την δημιουργία του συνδυασμού μας, είχαμε ΠΡΟΤΑΞΕΙ σαν μία από τις βασικότερες αρχές μας, την ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του Δήμου μας και μεταξύ αυτών και σχετικά με τις δωρεές και χορηγίες προς τον Δήμο μας, οι οποίες, βεβαίως, πάντα αναζητούνται και είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να μην ζητούνται ανταλλάγματα η να δημιουργούνται υποχρεώσεις προς τους χορηγούς.

Κατόπιν και από την αρχή της θητείας μας ως αντιπολίτευση, με συνεχείς αιτήσεις , καταγγελίες και δημοσιεύσεις μας , ζητούσαμε να σταματήσει , επιτελούς, αυτή η αδιαφάνεια και πλέον η διαχείριση των χορηγιών και δωρεών να συνάδει με την διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, διότι και οι υπέρ του
Δήμου δωρεές και χορηγίες, αποτελούν Δημοτικούς πόρους και διαχειρίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δ

εν είναι χορηγία προς τον εκάστοτε Δήμαρχο με σκοπό την διαχείριση τους κατά το δοκούν, αλλά χορηγία προς τους Δημότες και υπέρ αυτών ,οι οποίοι Δημότες δικαιούνται και την πλήρη γνώση και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης αυτής, πολλώ μάλλον οι εκπρόσωποι τους, υπέρ αυτων.

Δυστυχώς, όμως, δεν άλλαξε αυτή η κατάσταση και μάλιστα για ένα άλλο θέμα και συγκεκριμένα για το θέμα της απόδοσης των εκ του νόμου δικαιωμάτων του 1,7 % στις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, μετά από σωρεία ερωτημάτων , φτάσαμε μέχρι και την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ και έτσι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ όλα αυτά τα χρόνια , στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα προβλεφθηκαν ποσά από τους άνω πόρους για έργα στις ανω κοινότητες, τα οποία ποσά, όμως, υστερούν κατά πολύ των όσων δικαιούνται, έως σήμερα, οι Κοινότητες μας.

Όσον αφορά το θέμα της διαφάνειας των χορηγιών και δωρεών και ειδικότερα της προέλευσης τους , των ποσών ή της αξίας τους, για το που διατέθηκαν ,για το ποια έργα ή αγορές έγιναν με τα ποσά αυτά, για το πως πληρώθηκαν κ.λ.π, η κατάσταση παραμένει η ίδια εως σήμερα . Πλήρης αδιαφάνεια.

Ας μας πει κάποιος από την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής ,τόσο από το προηγούμενο, όσο και το νυν δημοτικό συμβούλιο ,εάν γνωρίζει , έστω και κατ ελάχιστον , πόσες και ποιες δωρεές και χορηγίες έγιναν από την τάδε , την τάδε, την ταδε εταιρία , σε ποιο ποσό ανερχόταν η κάθε μία , πως διατέθηκαν, σε ποια έργα διατέθηκαν, τι αγορές έγιναν και πως πληρωθηκαν. 

Οσον αφορά τις δωρεές, εάν έχει γίνει ποτέ αποδοχή από το Δ. Σ , ΠΛΗΝ της πρόσφατης για το γήπεδο των Νέων Στύρων , την οποία δωρεά και εμείς αποδεχτήκαμε , παρά τις μεγάλες διατυπωθείσες επιφυλάξεις μας, επειδή ήταν ελειπέστατη , διότι η πρόταση της δωρεάς δεν ανέφερε καθόλου το ποσόν που είναι διατεθειμένη η εταιρία να διαθέσει , αλλά ούτε τα συγκεκριμένα έργα , παρά μόνο , αορίστως …..διαμόρφωση υποστρώματος και υποβάθρου του γηπέδου και του φωτισμού ……

Για το ίδιο θέμα των δωρεών και χορηγιών έχει πρόσφατα αναφερθεί ,εκτενώς , ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης μας, κ. Αργύρης Μανώλης και αναμένομε τις έγγραφες απαντήσεις στα ερωτήματα και αιτήματά του.

Εμείς , λοιπόν , και πέραν των ήδη υπαρχουσών ευθυνών , ΖΗΤΑΜΕ για το μέλλον: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Η ΔΩΡΕΩΝ χωρίς προηγούμενη αποδοχή από το Δ.Σ και σύνταξη συμφωνητικού και χωρίς δημόσια απόφαση για την διάθεσή τους και για τα συγκεκριμένα αντίστοιχα έργα ή προμήθειες και την εξέλιξη αυτών, ώστε να διαχειρίζονται ως πόροι του Δήμου και με την ίδια ακριβώς διαφάνεια και επιμέλεια . Το ίδιο και για την ανω, σε εξέλιξη,δωρεά .

Δηλαδή ζητάμε το ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ για όλους τους Δήμους της Ελλάδας και το ΝΌΜΙΜΟ.

Τίποτα παραπάνω.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 18/4/2021
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...